Cecilias avokadochokladbollar

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(23)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Cecilias avokadochokladbollar

Kategori,

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 1 Avokado (mogen)
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 2 msk Kakaopulver (att rulla i)

Gör så här:

1

Smält chokladen

2

Mosa avokadon

3

Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet.
Ställ i kylen cirka en timme.

4

Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom.
Rulla de i kakao.
Förvara kallt eller frys in och ha till senare.

Beskrivning - Information

Detta LCHF-recept på avokadochokladbollar är ett otroligt bra alternativ till vanliga chokladbollar eller de som har sötningsmedel i sig. Feta, goda och nyttiga!

Mejerifria och naturligt glutenfria.

Receptet ger ungefär 15 bollar á 10 gram.

Här kan du köpa en god ekologisk choklad

Recept och bild: Cecilia Folkesson

(Cecilia är även licensierad kostrådgivare. Så behöver du lite extra hjälp, så kontakta henne.)

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 Avokado (mogen)
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 2 msk Kakaopulver (att rulla i)

Instruktioner

1

Smält chokladen

2

Mosa avokadon

3

Rör ihop avokado, kakao och vaniljpulver med chokladen till en jämn fin smet.
Ställ i kylen cirka en timme.

4

Ta ut och rulla till små bollar i den storlek du vill ha, men cirka 15 bollar blir lagom.
Rulla de i kakao.
Förvara kallt eller frys in och ha till senare.

Cecilias avokadochokladbollar

3 Comments

  1. Hej, ser jätte goda ut, misstänker att jag smälter chokladen och nosar avocadon, blandar i resten, eller kör jag allt i mixer (choklad smält förstås)?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *