Champinjon och rödlökspaj

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En matig, god, vegetarisk och glutenfri champinjon och rödlökspaj med massor av goda ingredienser. Champinjoner, rödlök, fetaost och soltorkade tomater i en härlig symfoni av smaker.

Den här pajen fungerar kanon om du äter LCHF/lowcarb och pajskalet är som sagt glutenfritt med så det funkar kanon till de som inte tål gluten.

Pajskalet som jag har använt är detta: Godaste LCHF-pajskalet

Den här pajen funkar riktigt bra att servera kall på en plockbuffé.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse40 minTillagning25 minTotalt1 hr 5 min

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Champinjoner (färska)
 200 g Rödlök
 100 g Fetaost
 4 st Ägg
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 100 g Ost, riven
 2 tsk Oregano
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör
 10 st Soltorkade tomater i olja

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva löken och skär ner champinjonerna i lagom stora bitar. Strimla eller hacka ner tomaterna i mindre bitar.

7

Bryn champinjonerna i smöret, blanda ner löken och tomaterna mot slutet så att löken får gå med och bli lite mjuk. Salta och peppra lite och tillsätt oreganon. Dra sedan av från spisen och låt svalna.

8

Blanda grädde, ägg och crème fraiche i en bunke. smula ner fetaosten och tillsätt den rivna osten. Vispa runt det lite så att allt blandas och blanda sedan ner svamp och lökblandningen. Salta och peppra lite. Tänk på att fetaosten kan vara salt, så var försiktig med saltet.

9

Häll smeten i pajskalet och sätt in den i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda pajen i cirka 25 minuter.

10

Ta ut och servera med en god sallad.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pajskal
 2 dl Mandelmjöl
 0,5 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Champinjoner (färska)
 200 g Rödlök
 100 g Fetaost
 4 st Ägg
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Creme Fraiche
 100 g Ost, riven
 2 tsk Oregano
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 30 g Smör
 10 st Soltorkade tomater i olja

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen
6

Skiva löken och skär ner champinjonerna i lagom stora bitar. Strimla eller hacka ner tomaterna i mindre bitar.

7

Bryn champinjonerna i smöret, blanda ner löken och tomaterna mot slutet så att löken får gå med och bli lite mjuk. Salta och peppra lite och tillsätt oreganon. Dra sedan av från spisen och låt svalna.

8

Blanda grädde, ägg och crème fraiche i en bunke. smula ner fetaosten och tillsätt den rivna osten. Vispa runt det lite så att allt blandas och blanda sedan ner svamp och lökblandningen. Salta och peppra lite. Tänk på att fetaosten kan vara salt, så var försiktig med saltet.

9

Häll smeten i pajskalet och sätt in den i mitten av ugnen på 200 grader. Grädda pajen i cirka 25 minuter.

10

Ta ut och servera med en god sallad.

Champinjon och rödlökspaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *