Champinjonsås

Champinjonsås 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En god sås reder sig själv... så är det faktiskt.

När jag jobbade som kock så fick jag lära mig det att använda så lite redning som möjligt och istället reducera såserna till rätt tjocklek.

Den här champinjonsåsen är en ganska så "vuxen" sås, men de gånger jag har serverat den till barn så har den gått hem!

DelaTweetSparaDelaBigOven

Champinjonsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 300 g Champinjoner (färska)
 50 g Schalottenlök
 1,5 dl Rödvin
 5 dl Grädde 40%
 1 msk Balsamvinäger
 1 msk köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan
 50 g Smör

Gör så här:

1

Skiva champinjonerna och hacka löken.

3

Fräs dem i en kastrull i smöret. Tillsätt timjan och vänd runt lite.

5

Slå på rödvinet och släng i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.

7

Tillsätt grädde, soja och balsamvinäger och koka upp. Låt sen stå och puttra på lagom värme tills såsen har reducerat ner till lagom tjocklek.

9

Smaka av med salt och svartpeppar.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 300 g Champinjoner (färska)
 50 g Schalottenlök
 1,5 dl Rödvin
 5 dl Grädde 40%
 1 msk Balsamvinäger
 1 msk köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan
 50 g Smör

Instruktioner

1

Skiva champinjonerna och hacka löken.

3

Fräs dem i en kastrull i smöret. Tillsätt timjan och vänd runt lite.

5

Slå på rödvinet och släng i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.

7

Tillsätt grädde, soja och balsamvinäger och koka upp. Låt sen stå och puttra på lagom värme tills såsen har reducerat ner till lagom tjocklek.

9

Smaka av med salt och svartpeppar.

Champinjonsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *