Champinjonsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Champinjonsås

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 300 g Champinjoner (färska)
 50 g Schalottenlök
 1,5 dl Rödvin
 1 msk Balsamvinäger
 1 msk köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan

Gör så här:

1

Skiva champinjonerna och hacka löken.

2

Fräs dem i en kastrull i smöret. Tillsätt timjan och vänd runt lite.

3

Slå på rödvinet och släng i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.

4

Tillsätt grädde, soja och balsamvinäger och koka upp. Låt sen stå och puttra på lagom värme tills såsen har reducerat ner till lagom tjocklek.

5

Smaka av med salt och svartpeppar.

Beskrivning - Information

En god sås reder sig själv... så är det faktiskt.

När jag jobbade som kock så fick jag lära mig det att använda så lite redning som möjligt och istället reducera såserna till rätt tjocklek.

Den här champinjonsåsen är en ganska så "vuxen" sås, men de gånger jag har serverat den till barn så har den gått hem!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Champinjoner (färska)
 50 g Schalottenlök
 1,5 dl Rödvin
 1 msk Balsamvinäger
 1 msk köttfond (koncentrerad)
 1 tsk Timjan

Instruktioner

1

Skiva champinjonerna och hacka löken.

2

Fräs dem i en kastrull i smöret. Tillsätt timjan och vänd runt lite.

3

Slå på rödvinet och släng i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.

4

Tillsätt grädde, soja och balsamvinäger och koka upp. Låt sen stå och puttra på lagom värme tills såsen har reducerat ner till lagom tjocklek.

5

Smaka av med salt och svartpeppar.

Champinjonsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *