Cheesecake brownies

Cheesecake brownies 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Ok, gillar du brownies?
Gillar du cheesekake?
Då jäklar ska du minsann testa de här otroligt goda cheesecake brownies.
En kombination av cheesecake och brownies som går helt i lchf-tappning.

Räkna med att kakan är otroligt mäktig, så du får lätt ut 12 bitar, kanske ännu fler.

Receptinspiration: Bakervsrunner

DelaTweetSparaDelaBigOven

Cheesecake brownies med kakao och choklad på bilden

Mängd12 Portioner
Förberedelse30 minTillagning20 minTotalt50 min

Ingredienser

Brownies
 175 g Smör
 85 g Mörk choklad (minst 70%)
 1,50 deciliter Sukrin
 1,25 deciliter Kakaopulver
 1 tsk Bakpulver
 1 msk Kokosmjöl
 4 Ägg (rumstempererade)
 0,50 tsk Salt
 1 tsk Vaniljpulver
Cheesecake
 200 g Cream cheese (rumstempererad)
 1 Ägg (rumstempererat)
 3 msk Sukrin
 ¼ tsk Vaniljpulver

Gör så här:

Brownies
1

Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).

2

Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.

3

Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.

4

Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.

5

Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.

6

Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.

Cheesecakesmeten
7

Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.

Montering av kakan
8

Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.

9

Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.

10

Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.

Cheesecake brownies 2

11

Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.

Cheesecake brownies 3

12

Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.

Cheesecake brownies 4

13

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.

14

Ta ut och njut av en god kaka!

Cheesecake brownies 5

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Brownies
 175 g Smör
 85 g Mörk choklad (minst 70%)
 1,50 deciliter Sukrin
 1,25 deciliter Kakaopulver
 1 tsk Bakpulver
 1 msk Kokosmjöl
 4 Ägg (rumstempererade)
 0,50 tsk Salt
 1 tsk Vaniljpulver
Cheesecake
 200 g Cream cheese (rumstempererad)
 1 Ägg (rumstempererat)
 3 msk Sukrin
 ¼ tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Brownies
1

Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).

2

Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.

3

Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.

4

Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.

5

Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.

6

Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.

Cheesecakesmeten
7

Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.

Montering av kakan
8

Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.

9

Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.

10

Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.

Cheesecake brownies 2

11

Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.

Cheesecake brownies 3

12

Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.

Cheesecake brownies 4

13

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.

14

Ta ut och njut av en god kaka!

Cheesecake brownies 5

Cheesecake brownies

3 Comments

  1. Tack!! För all inspiration du alltid ger. Har tack vare denna sidan blivit hälsosammare <3

    Hoppas att du håller dig frisk <3
    Handla på nätet är mitt tips vid dessa Coronatider <3<3<3

  2. Provbakade denna idag, inget blev som på bilderna, chokladsmeten väldigt lös! Undrar över kokosmjölet 1msk skulle tro att det mer handlar om dl …? Eller kanske bara äggulor..? Även cheesecakesmeten rinnig gick inte alls att klicka ut! Den behöver nog snarare 45-50 än 20-25… i ugnen….blev iaf god!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *