Cheesecake i glas

Cheesecake i glas 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Cheesecake är en efterrätt som jag personligen tycker är fantastiskt god. Det är ofta en fin balans mellan sötma, syra och sälta.
Men, det tar lite tid att göra en frusen cheesecake och då tycker jag att en cheesecake i glas är ett väldigt gott alternativ.
Just denna gången hade jag svenska jordgubbar, men det funkar ypperligt med t ex blåbär om man vill ha det istället.

Om du inte har sukrin melis så kan du mortla annan sötning till ett fint pulver.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Fyra glas med jordgubbar och cheesecakesmet

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

Kaksmulorna
 75 g Smör
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosflingor
Smeten
 300 g Naturell färskost
 1 st Citron (ekologisk)
 2 msk Sukrin melis
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 deciliter Grädde
Topping
 2 deciliter Jordgubbar/blåbär/vinbär eller önskad smaksättning
 4 st Myntablad till garnering

Kaksmulorna
1

Vispa ihop samtliga ingredienser och bred ut de på en plåt.

2

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Vänd i de lite då och då och håll koll så att det inte bränns vid.
När det har fått en gyllene färg så är det färdigt.
Ta ut och låt svalna.

Smeten
3

Riv skalet av citronen och pressa ner saften i en bunke.
Blanda ner färskost, sötning och vaniljpulver.
Vispa ihop till en jämn smet och ställ undan så länge.

4

Vispa grädden. Inte för hårt dock, utan den skall vara lättvispad.

5

Vänd ner grädden i färskostsmeten med en slickepott och blanda ihop till en jämn smet.
Smeten skall vara som lösvispad grädde ungefär. Om den blir för tjock, tillsätt en liten skvätt vatten.

Montering
6

Lägg lite kaksmulor i botten av ett snyggt glas (så mycket du vill).
Fyll på med lite smet.
Lägg ett lager med bär ovanpå.
Fortsätt sedan att skapa olika lager tills det att du är nöjd med mängden och storleken. Det beror ju lite på hur stort glas man har valt.
Toppa med lite färska bär och några kaksmulor och lite mynta.
Servera direkt.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kaksmulorna
 75 g Smör
 1,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosflingor
Smeten
 300 g Naturell färskost
 1 st Citron (ekologisk)
 2 msk Sukrin melis
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2 deciliter Grädde
Topping
 2 deciliter Jordgubbar/blåbär/vinbär eller önskad smaksättning
 4 st Myntablad till garnering

Instruktioner

Kaksmulorna
1

Vispa ihop samtliga ingredienser och bred ut de på en plåt.

2

Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Vänd i de lite då och då och håll koll så att det inte bränns vid.
När det har fått en gyllene färg så är det färdigt.
Ta ut och låt svalna.

Smeten
3

Riv skalet av citronen och pressa ner saften i en bunke.
Blanda ner färskost, sötning och vaniljpulver.
Vispa ihop till en jämn smet och ställ undan så länge.

4

Vispa grädden. Inte för hårt dock, utan den skall vara lättvispad.

5

Vänd ner grädden i färskostsmeten med en slickepott och blanda ihop till en jämn smet.
Smeten skall vara som lösvispad grädde ungefär. Om den blir för tjock, tillsätt en liten skvätt vatten.

Montering
6

Lägg lite kaksmulor i botten av ett snyggt glas (så mycket du vill).
Fyll på med lite smet.
Lägg ett lager med bär ovanpå.
Fortsätt sedan att skapa olika lager tills det att du är nöjd med mängden och storleken. Det beror ju lite på hur stort glas man har valt.
Toppa med lite färska bär och några kaksmulor och lite mynta.
Servera direkt.

Cheesecake i glas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.