Cheex – krispiga ostkex

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
4.1
(21)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Cheex – krispiga ostkex
Kategori

Beskrivning - Information

Cheex, eller krispiga ostkex är ett recept från Monika som jag fick lov att lägga upp här. Det är krispiga och riktigt goda kex, som blir helt perfekt att ha på ostbrickan, helt perfekta för dig som äter LCHF.
Framtaget av en som äter lchf, för dig som äter lchf. Kan inte bli bättre än så!

I receptet används det cheddar, men det går säkerligen att använda annan hårdost.

Smaksättningen kan man leka lite med och testa lite olika varianter. Paprikapulver, lökpulver och oregano eller varför inte vitlökspulver, rosmarin och lite salt? Testa lite olika varianter och smak dig fram till den absolut bästa smaksättningen av dina Cheex.

Recept och bild: Monika Wallenius

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 3 deciliter Cheddarost, riven
 Smaksättning efter smak

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda ihop ingredienserna. Börja lätt och försiktigt och när allt har fördelats så kan du jobba ihop allt till en deg.

3

Rulla små runda bollar och lägg på en plåt.

Cheex – krispiga ostkex

4

Platta till de så att de blir platta och tunna.

Cheex – krispiga ostkex

5

Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 minuter.

6

Ta ut och låt de svalna.

Cheex – krispiga ostkex

7

Servera antingen till en ostbricka eller varför inte med lite kaviar, smetana och rödlök?

Cheex – krispiga ostkex

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 21

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 deciliter Cheddarost, riven
 Smaksättning efter smak

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda ihop ingredienserna. Börja lätt och försiktigt och när allt har fördelats så kan du jobba ihop allt till en deg.

3

Rulla små runda bollar och lägg på en plåt.

Cheex – krispiga ostkex

4

Platta till de så att de blir platta och tunna.

Cheex – krispiga ostkex

5

Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 minuter.

6

Ta ut och låt de svalna.

Cheex – krispiga ostkex

7

Servera antingen till en ostbricka eller varför inte med lite kaviar, smetana och rödlök?

Cheex – krispiga ostkex

Cheex – krispiga ostkex

3 Comments

    1. Hej!
      Kul att du gillar dem!
      Jag förvarar dem faktiskt på bänken öppet på ett fat. Då vet jag att krispet behålls, men det funkar säkert i en burk också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *