Chicken crust Pizza

SkapareKetolivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Chicken crust pizza är helt sjukt gott och för dig som till exempel gillar KFC och chicken nuggets. Detta receptet ger en riktigt tunn och fin botten, krispiga kanter och massa god smak.

Chicken crust pizza är en slags proteinpizza med botten gjord på riven kycklingfilé, riven mozzarella och ägg. Man kavlar ut det, ugnssteker den krispig och lägger på topping i en andra omgång in i ugnen.

Om jag hade haft en pizzeria så hade det här varit den som hade namnet "Ketolivets Special", den där pizzan du går till just den pizzerian för att gå.

Det är cirka 6 kolhydrater per pzza.

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/

DelaSparaDelaBigOven

Mängd1 Portion
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

Pizzabotten
 175 g Kycklingfilé (kokt/grillad)
 1 dl Riven Mozzarella
 1 st Ägg
 1 tsk Lökpulver
 1 nypa Flingsalt
Tomatsås
 100 g Krossad tomat
 1 tsk Hot saus (t.ex. Cholula)
 ½ tsk Kycklingfond (touch of taste)
 1 tsk Citronsaft (eller 1/2 tsk vitvinsvinäger)
 ½ tsk Herbes de Provance
 8 st Basilikablad
 1 knivsudd Grovmalen svartpeppar
Topping
 40 g Smakrik ost (Jarlsberg eller Västerbotten)
 40 g Finriven parmesanost
 5 st Små smakrika tomater
 1 nypa Torkad oregano och färsk basilika efter gräddning

1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Riv kycklingen (kokt/grillad och kall) – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.

Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.

2

Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt)

3

Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.

4

I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.

5

När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Pizzabotten
 175 g Kycklingfilé (kokt/grillad)
 1 dl Riven Mozzarella
 1 st Ägg
 1 tsk Lökpulver
 1 nypa Flingsalt
Tomatsås
 100 g Krossad tomat
 1 tsk Hot saus (t.ex. Cholula)
 ½ tsk Kycklingfond (touch of taste)
 1 tsk Citronsaft (eller 1/2 tsk vitvinsvinäger)
 ½ tsk Herbes de Provance
 8 st Basilikablad
 1 knivsudd Grovmalen svartpeppar
Topping
 40 g Smakrik ost (Jarlsberg eller Västerbotten)
 40 g Finriven parmesanost
 5 st Små smakrika tomater
 1 nypa Torkad oregano och färsk basilika efter gräddning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Riv kycklingen (kokt/grillad och kall) – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.

Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.

2

Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt)

3

Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.

4

I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.

5

När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!

Chicken crust Pizza

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *