Chicken nuggets (LCHF)

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 3, 2016

Att göra egna chicken nuggets, eller kyckling nuggets när man äter LCHF, det är faktiskt helt genomförbart och det är helt galet gott!

Det är lite jobb och småbökigt, men med lite planering och tålamod så får man en måltid som är hur god som helst.

När du skall fritera så kan du använda dig av en fritös, eller bara värma upp olja i en kastrull. Tänk på att ha ett lock i närheten om du skall fritera i en kastrull och häll ALDRIG vatten på oljan om den skulle börja brinna.

Som olja kan du använda dig av vanlig rapsolja eller köpa en färdig friteringsolja.

Fläsksvålarna som du skall använda är de man köper i butik som är tillagade/torkade.

Servera med en god vitlöksdipp t ex.

Är du intresserad av att köpa en fritös så hittar du en hel del här: Köp en fritös

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

1 kg Kycklingfilé

150 g Fläsksvålar

3 Ägg

2 dl Pofiber

1 tsk Lökpulver

1 tsk Vitlökspulver

1 krm Cayennepeppar

3 msk Vatten

0,5 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1Kör fläsksvålarna i en matberedare/mixer så att det blir till ett mjöl.

2Ta fram tre djupa tallrikar.

3Blanda pofiber, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och svartpeppar i en tallrik.

4Vispa äggen och vattnet med en gaffel i en tallrik.

5Häll upp fläskvålsmjölet i en tallrik.

6Skär upp kycklingen i ungefär lika stora bitar, cirka 6 bitar per filé.

7Nu skall vi panera alla bitar. Vänd kycklingen i pofiberblandningen först, sedan i ägget och sist i fläskvålarna. Lägg bitarna på en tallrik så länge tills det att du har panerat alla.

8Lägg försiktigt ner några bitar i oljan och låt dem friteras till de har en gyllenbrun och fin färg. Det tar cirka 5-8 minuter.

9Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.

10Servera direkt och njut av otroligt goda nuggets!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.