Chicken nuggets (LCHF)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Att göra egna chicken nuggets, eller kyckling nuggets när man äter LCHF, det är faktiskt helt genomförbart och det är helt galet gott!

Det är lite jobb och småbökigt, men med lite planering och tålamod så får man en måltid som är hur god som helst.

När du skall fritera så kan du använda dig av en fritös, eller bara värma upp olja i en kastrull. Tänk på att ha ett lock i närheten om du skall fritera i en kastrull och häll ALDRIG vatten på oljan om den skulle börja brinna.

Som olja kan du använda dig av vanlig rapsolja eller köpa en färdig friteringsolja.

Fläsksvålarna som du skall använda är de man köper i butik som är tillagade/torkade.

Servera med en god vitlöksdipp t ex.

Är du intresserad av att köpa en fritös så hittar du en hel del här: Köp en fritös

DelaSparaDelaBigOven

Mängd5 Portioner
Förberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min

 1 kg Kycklingfilé
 150 g Fläsksvålar
 3 Ägg
 2 dl Pofiber
 1 tsk Lökpulver
 1 tsk Vitlökspulver
 1 krm Cayennepeppar
 3 msk Vatten
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

1

Kör fläsksvålarna i en matberedare/mixer så att det blir till ett mjöl.

3

Ta fram tre djupa tallrikar.

5

Blanda pofiber, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och svartpeppar i en tallrik.

7

Vispa äggen och vattnet med en gaffel i en tallrik.

9

Häll upp fläskvålsmjölet i en tallrik.

11

Skär upp kycklingen i ungefär lika stora bitar, cirka 6 bitar per filé.

13

Nu skall vi panera alla bitar. Vänd kycklingen i pofiberblandningen först, sedan i ägget och sist i fläskvålarna. Lägg bitarna på en tallrik så länge tills det att du har panerat alla.

15

Lägg försiktigt ner några bitar i oljan och låt dem friteras till de har en gyllenbrun och fin färg. Det tar cirka 5-8 minuter.

17

Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.

19

Servera direkt och njut av otroligt goda nuggets!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Kycklingfilé
 150 g Fläsksvålar
 3 Ägg
 2 dl Pofiber
 1 tsk Lökpulver
 1 tsk Vitlökspulver
 1 krm Cayennepeppar
 3 msk Vatten
 0,5 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Kör fläsksvålarna i en matberedare/mixer så att det blir till ett mjöl.

3

Ta fram tre djupa tallrikar.

5

Blanda pofiber, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och svartpeppar i en tallrik.

7

Vispa äggen och vattnet med en gaffel i en tallrik.

9

Häll upp fläskvålsmjölet i en tallrik.

11

Skär upp kycklingen i ungefär lika stora bitar, cirka 6 bitar per filé.

13

Nu skall vi panera alla bitar. Vänd kycklingen i pofiberblandningen först, sedan i ägget och sist i fläskvålarna. Lägg bitarna på en tallrik så länge tills det att du har panerat alla.

15

Lägg försiktigt ner några bitar i oljan och låt dem friteras till de har en gyllenbrun och fin färg. Det tar cirka 5-8 minuter.

17

Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.

19

Servera direkt och njut av otroligt goda nuggets!

Chicken nuggets (LCHF)PROVLAGAT 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.