Chimichurri

Chimichurri 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Chimichurri är en marinad som man även kan använda som en typ av sås/dressing till framförallt kött men även kyckling, fisk och skaldjur gifter sig fint med en god chimichurri.

Använd en del till att marinera ditt kött och en del till serveringen. Otroligt gott är det iaf!

Blandpersilja är att föredra då den har en godare smak, men det går även med vanlig krusbladig persilja.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chimichurri 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min

 2 st Bladpersilja (kruka)
 8 st Vitlöksklyftor
 1 3/4 dl Olivolja
 1/2 dl Rödvinsvinäger
 1 msk Saften av citron
 1 msk Rödlök (finhackad)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1

Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

3

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

5

Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Bladpersilja (kruka)
 8 st Vitlöksklyftor
 1 3/4 dl Olivolja
 1/2 dl Rödvinsvinäger
 1 msk Saften av citron
 1 msk Rödlök (finhackad)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

3

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

5

Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

Chimichurri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.