ChimichurriPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Chimichurri är en marinad som man även kan använda som en typ av sås/dressing till framförallt kött men även kyckling, fisk och skaldjur gifter sig fint med en god chimichurri.

Använd en del till att marinera ditt kött och en del till serveringen. Otroligt gott är det iaf!

Blandpersilja är att föredra då den har en godare smak, men det går även med vanlig krusbladig persilja.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min

 2 st Bladpersilja (kruka)
 8 st Vitlöksklyftor
 1 3/4 dl Olivolja
 1/2 dl Rödvinsvinäger
 1 msk Saften av citron
 1 msk Rödlök (finhackad)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

1

Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

3

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

5

Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

Ingredienser

 2 st Bladpersilja (kruka)
 8 st Vitlöksklyftor
 1 3/4 dl Olivolja
 1/2 dl Rödvinsvinäger
 1 msk Saften av citron
 1 msk Rödlök (finhackad)
 1 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Chiliflakes
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

3

Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

5

Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

ChimichurriPROVLAGAT 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *