Chimichurri

Betyg: 7.4. Av 5 röster.
Please wait...
Ingredienser
2 st
Bladpersilja (kruka)
8 st
Vitlöksklyftor
1 3/4 dl
Olivolja
1/2 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Saften av citron
1 msk
Rödlök (finhackad)
1 tsk
Oregano (Torkad)
1/2 tsk
Chiliflakes
1 nypa
Salt
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
2 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
4 pers
Måltid
Övrigt
Skrivet av
Skrivet
Chimichurri

Chimichurri är en marinad som man även kan använda som en typ av sås/dressing till framförallt kött men även kyckling, fisk och skaldjur gifter sig fint med en god chimichurri.

Använd en del till att marinera ditt kött och en del till serveringen. Otroligt gott är det iaf!

Blandpersilja är att föredra då den har en godare smak, men det går även med vanlig krusbladig persilja.

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.
  3. Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*