Chimichurri

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 19, 2017

Chimichurri är en marinad som man även kan använda som en typ av sås/dressing till framförallt kött men även kyckling, fisk och skaldjur gifter sig fint med en god chimichurri.

Använd en del till att marinera ditt kött och en del till serveringen. Otroligt gott är det iaf!

Blandpersilja är att föredra då den har en godare smak, men det går även med vanlig krusbladig persilja.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

2 st Bladpersilja (kruka)

8 st Vitlöksklyftor

1 3/4 dl Olivolja

1/2 dl Rödvinsvinäger

1 msk Saften av citron

1 msk Rödlök (finhackad)

1 tsk Oregano (Torkad)

1/2 tsk Chiliflakes

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.

2Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.

3Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.