Chokladbiskvier

cooked_user_8054Skapare@mittsockerfrialivSvårighetsgradLätt
3.9
(35)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Chokladbiskvier

Beskrivning - Information

Ljuvliga chokladbiskvier som lätt kan bli en vana att ha i frysen ❤️
Helt perfekt för dig som äter lchf eller har vänner som kommer över som vill minska ner på socker och kolhydrater.

Mängd18 Portioner
Tillagning1 tim 30 min

Ingredienser

Biskvibottnar
 4 st Äggvitor
 4 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Sötning
Smörkräm
 150 g Smör
 0,50 dl Sötning
 1 st Äggula
 3 tsk Kakao
Chokladöverdrag
 130 g 70 % Lindt dessertchoklad

Gör så här:

Biskvibottnar
1

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop äggvitor, mandelmjöl och sötströ. Forma lagom stora biskvier och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 10-15 min tills de är gyllene. Låt svalna på galler.

Smörkräm
2

Rör ihop rumsvarmt smör med sötströ, kakao och äggula till en jämn kräm.

Montering
3

Lägg en klick smörkräm på undersidan av den kalla bottnen och forma den jämn. Ställ kallt i någon timme.
Smält chokladen och doppa försiktigt biskvierna. Låt kallna.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Biskvibottnar
 4 st Äggvitor
 4 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Sötning
Smörkräm
 150 g Smör
 0,50 dl Sötning
 1 st Äggula
 3 tsk Kakao
Chokladöverdrag
 130 g 70 % Lindt dessertchoklad

Instruktioner

Biskvibottnar
1

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop äggvitor, mandelmjöl och sötströ. Forma lagom stora biskvier och lägg på bakplåtspapper. Grädda i 10-15 min tills de är gyllene. Låt svalna på galler.

Smörkräm
2

Rör ihop rumsvarmt smör med sötströ, kakao och äggula till en jämn kräm.

Montering
3

Lägg en klick smörkräm på undersidan av den kalla bottnen och forma den jämn. Ställ kallt i någon timme.
Smält chokladen och doppa försiktigt biskvierna. Låt kallna.

Chokladbiskvier

19 Comments

  1. Hej, såg ett recept på chokladbiskvier och undrar vad heter sötningsmedlet som man använder?
    Med vänlig hälsning, Gretel

  2. Kan man göra endast botten å frysa in dem Tina upp dem och sätta på choklad kräm och smält choklad den dagen man ska äta?

  3. Det står; Vispa ihop, äggvitor, mandelmjöl och sötströ. Betyder det att man vispar vitorna fasta o sen vänder i det andra? Och hur formar man? Blir det små bollar, eller klickar man ut med en tesked? Mvh/Lottis.

  4. Jag provade detta receptet ikväll men smörkrämen blev jätte knastrig, jag använde icas sötströ. Skulle jag mortlat sötningen först?
    Mvh Louella

    1. Jag har börjat använda Sukrin melis som är som ett florsocker i konsistensen till allt som kräver sötning just gör att vanligt sukrin och Ica sötströ blir knastrigt även efter att det bakats. Finns att köpa på Bodystore. Mycket bättre!

      1. Tyvörr påverkar det mitt iaf. Började googla när jag märkte det. Finns olika åsikter om det.
        “De flesta sötningsmedel ökar inte blodsockret, vilket är bra för stabiliteten i blodsockret och speciellt bra för diabetiker, som har problem med att tillverka det insulin som behövs. Insulin har till uppgift att få bort sockret från blodet. Undantaget är sockeralkoholer, sorbitol och xylitol, som inte är bra för diabetiker, eftersom sockeralkoholer ombildas till socker i kroppen och ger en stigning i blodsockret.”

  5. Hej! Kan man använda vanligt sötströ som inte är från ica?Mycket diskutioner kring det där.
    Och tar du en tesked eller matsked typ till en biskvi?
    Mvh Mari

    1. Om du gör 18 st som det står och tar 1,5 dl som i receptet blir det ca en och en halv tsk per biskvi. Om jag räknar rätt.

  6. Har hört att erytritol är en sockeralkohol som inte ska höja bs, dessutom nämns den ju inte ens i texten du citerar Rose-marie utan två helt andra. De flesta verkar inte uppleva höjning, har sett redovisningar på det inne på Kolhydrater i fokus, tror jag det var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *