Chokladbollar (LCHF)

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/Omdöme

Chokladbollar går hur bra som helst att göra även om du äter LCHF. De är bara sockerfria och smakar underbart ändå!

Använd den sötning som du tycker om, själv använder jag ICA's sötströ.

Ett tips om du inte äter upp alla på en gång (vilket inte är så bra) är att frysa in dem och sen plocka fram några stycken när du väl behöver.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 2 dl Mandel (Hackad)
 1 tsk Vaniljpulver
 3 tsk Kakao
 1 tsk Kaffe (starkt och kallt)
 100 g Smör
 1 dl Kokosflingor
 0,5 dl Sötning

1

Låt smöret stå framme en stund så att det blir rumstempererat. Det blir så mycket lättare att blanda ihop allt då.

3

Blanda ihop alla ingredienser utom kokosflingorna. Rulla till lagom stora bollar.

5

Rulla bollarna i kokos och placera sedan på en tallrik eller något annat som du vill

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Mandel (Hackad)
 1 tsk Vaniljpulver
 3 tsk Kakao
 1 tsk Kaffe (starkt och kallt)
 100 g Smör
 1 dl Kokosflingor
 0,5 dl Sötning

Instruktioner

1

Låt smöret stå framme en stund så att det blir rumstempererat. Det blir så mycket lättare att blanda ihop allt då.

3

Blanda ihop alla ingredienser utom kokosflingorna. Rulla till lagom stora bollar.

5

Rulla bollarna i kokos och placera sedan på en tallrik eller något annat som du vill

Chokladbollar (LCHF)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.