Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladdoppade romkulor

4 av 1 röst
Sparat av: st
Chokladdoppade romkulor
Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda. Använd en rom som inte innehåller så mycket socker, det går att få fram den informationen på systembolagets hemsida.Recept och bild: Sockertjocken
4 av 1 röst
Sparat av: st
Portioner: 20
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

  • 20 st Hela mandlar
  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 1,5 msk Mörk rom
  • 1 msk sötning
  • 1 msk Äggvita
  • 50 g Mörk choklad (minst 70%)

Instruktioner

  • Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.
  • Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.
  • Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.
  • Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.
  • Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.
  • Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg