Chokladdoppade romkulor

Chokladdoppade romkulor 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda.
Använd en rom som inte innehåller så mycket socker, det går att få fram den informationen på systembolagets hemsida.

Recept och bild: Sockertjocken

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chokladdoppade romkulor

Mängd20 Portioner
Förberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min

Ingredienser

 20 st Hela mandlar
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Mörk rom
 1 msk SötningT ex sukrin, sötströ eller annan motsvarande sötning
 1 msk Äggvita
 50 g Mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:

1

Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.

2

Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.

3

Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.

4

Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.

5

Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.

6

Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 20 st Hela mandlar
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Mörk rom
 1 msk SötningT ex sukrin, sötströ eller annan motsvarande sötning
 1 msk Äggvita
 50 g Mörk choklad (minst 70%)

Instruktioner

1

Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.

2

Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.

3

Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.

4

Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.

5

Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.

6

Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.

Chokladdoppade romkulor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *