Chokladdoppade romkulor
Sparat av:
0
st
Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda.
Använd en rom som inte innehåller så mycket socker, det går att få fram den informationen på systembolagets hemsida.Recept och bild: Sockertjocken
Sparat av:
0
st
Portioner: 20
Ingredienser
- 20 st Hela mandlar
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 1,5 msk Mörk rom
- 1 msk sötning
- 1 msk Äggvita
- 50 g Mörk choklad (minst 70%)
Instruktioner
- Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.
- Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.
- Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.
- Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.
- Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.
- Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!