Chokladfudge

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.4
(11)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Chokladfudge

Mängd20 Portioner
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

Ingredienser

 5 dl grädde
 100 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:

1

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3

Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5

Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6

Pudra lite kakaopulver över.

Beskrivning - Information

Till julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.
Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 dl grädde
 100 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)

Instruktioner

1

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3

Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5

Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6

Pudra lite kakaopulver över.

Chokladfudge

9 Comments

  1. Detta måste vara fel, i receptet, blir jättelöst och stelnar inte ens i kylen, , mer som chokladmousse . 5dl grädde?

    1. Kan tänka mig att det är för att den tjocknar. Jag gjorde efter detta recept till förra julen och det var sååå gott 👌🏻

    1. Helt ärligt så vet jag inte hur kokosgrädde funkar att reducera. Jag misstänker att det inte går, men kan ju vara värt ett försök. Dock så tror jag att smaken av kokos kommer bli så otroligt koncentrerad att det bara smakar kokos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *