ChokladfudgePROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Chokladfudge - lchf

Till julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.
Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.


Mängd20 Portioner
Förberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

 5 dl grädde
 1 tsk vaniljpulver
 100 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)
 1 msk kakaopulver

1

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3

Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5

Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6

Pudra lite kakaopulver över.

Ingredienser

 5 dl grädde
 1 tsk vaniljpulver
 100 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)
 1 msk kakaopulver

Instruktioner

1

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3

Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5

Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6

Pudra lite kakaopulver över.

ChokladfudgePROVLAGAT 

2 Comments

  1. Detta måste vara fel, i receptet, blir jättelöst och stelnar inte ens i kylen, , mer som chokladmousse . 5dl grädde?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *