Chokladfudge - LCHF
Chokladfudge - LCHF

Chokladfudge

Av LCHF-arkivet  ,   

december 9, 2018

Till julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.

Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 20 bitar

Ingredienser

5 dl grädde

1 tsk vaniljpulver

100 g smör

80 g mörk choklad (minst 70%)

1 msk kakaopulver

Instruktioner

1Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6Pudra lite kakaopulver över.

Testa att smaksätta fudgen med lite olika saker:
- Pudra med lakritspulver
- Tillsätt lite rivet citrusskal
- Tillsätt lite pepparkakskrydda
- Tillsätt några droppar pepparmynta

Receptinspiration: Dietdoctor

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

december 20, 2018

Receptet stämmer bra, jag har själv gjort de som är på bilden.
Dock ska ju grädden kokas ner till hälften.

Carina

december 18, 2018

Detta måste vara fel, i receptet, blir jättelöst och stelnar inte ens i kylen, , mer som chokladmousse . 5dl grädde?


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.