Chokladkaka med glasyr

cooked_user_7892SkapareWendalia
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ibland är suget efter något sött extra påtaglig, då fungerar denna väldigt bra att äta. Man vill bara ha en litet bit och sen är det bra. Perfekt att frysa ner och ta upp för tina när det behövs. En väldigt lättbakad och god chokladkaka med glasyr som passar fint för dig som äter LCHF eller keto.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chokladkaka med glasyr

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

Chokladkaka
 6 st Ägg
 2 msk Sötning
 100 g Smör (smält)
 0,50 dl Kakao
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Profiber
 2 tsk Bakpulver
Glasyr
 200 g Philadelphiaost
 0,50 dl Sukrin melisEller annan motsvarande sötning
 25 g Smör (rumstempererat)
 0,50 tsk Vaniljpulver

Gör så här:

Chokladkaka
1

Sätt på ugnen på 175 grader.

2

Vispa ihop ägg och sötning.
Blanda i smöret.
Vispa ner alla andra ingredienser.

3

Häll i en form ca 20x20 cm som är smord med smör och pofiber.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den inte är kladdig längre.
Låt kallna.

Glasyr
4

Vispa ihop alla ingredienser.

5

Fördela glasyren jämnt på chokladkakan.

Låt stå i kylen ett tag om man vill ha en lite hårdare yta på glasyren.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Chokladkaka
 6 st Ägg
 2 msk Sötning
 100 g Smör (smält)
 0,50 dl Kakao
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Profiber
 2 tsk Bakpulver
Glasyr
 200 g Philadelphiaost
 0,50 dl Sukrin melisEller annan motsvarande sötning
 25 g Smör (rumstempererat)
 0,50 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Chokladkaka
1

Sätt på ugnen på 175 grader.

2

Vispa ihop ägg och sötning.
Blanda i smöret.
Vispa ner alla andra ingredienser.

3

Häll i en form ca 20x20 cm som är smord med smör och pofiber.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den inte är kladdig längre.
Låt kallna.

Glasyr
4

Vispa ihop alla ingredienser.

5

Fördela glasyren jämnt på chokladkakan.

Låt stå i kylen ett tag om man vill ha en lite hårdare yta på glasyren.

Chokladkaka med glasyr

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *