Chokladkaka med nötter

Chokladkaka med nötter 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En riktigt god chokladkaka som utvecklade med start i 56 kilos kladdkaka. Jag tycker att den inte riktigt funkar som kladdkaka, utan den är bättre om den blir genombakad. Sen ville jag ha lite crunch, och därför tillsatte jag nötter. Välj nötter som du tycker om. Jag har skrivit att den här kakan räcker till 8 personer, men i verkligheten så räcker den till fler än så. Det blir en rejäl och mäktig kaka det här.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chokladkaka med nötter

Mängd8 Portioner
Förberedelse20 minTillagning9 minTotalt29 min

Ingredienser

 4 Ägg
 0,5 dl Sötströ
 200 g Choklad (86%)
 200 g Smör (Normalsaltat)
 2 msk Rom
 30 g Hasselnötter (hela)
 30 g Macadamianötter
 70 g Valnötter

Gör så här:

1

Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).

3

Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.

5

Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.

7

Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.

9

Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.

11

Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.

13

Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 Ägg
 0,5 dl Sötströ
 200 g Choklad (86%)
 200 g Smör (Normalsaltat)
 2 msk Rom
 30 g Hasselnötter (hela)
 30 g Macadamianötter
 70 g Valnötter

Instruktioner

1

Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).

3

Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.

5

Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.

7

Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.

9

Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.

11

Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.

13

Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.

Chokladkaka med nötter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *