Chokladmuffins i hallonbad

Chokladmuffins i hallonbad 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Chokladmuffins i hallonbad är ett recept som funkar till fika, men även som en efterrätt.
Ett lchfrecept för dig som vill minska ner på kolhydrater och även undviker gluten.

Receptet ger cirka 12 muffins och mängden hallonbad får du själv bestämma. Mängden här i receptet är till kanske 2-4 portioner beroende på storlek.

Recept och bild: Lolas mat

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chokladmuffins i hallonbad

Mängd12 Portioner

Ingredienser

Chokladmuffins
 4 Ägg
 1 msk Sötning (Nick's Use Like Sugar)Eller annan sötning du tycker om
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Kakaopulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
Hallonbad
 100 g Naturell färskost
 2 deciliter Tinade hallon

Gör så här:

Chokladmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.

3

Smält smöret och chokladen på låg temperatur.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.

6

Fördela smeten på 12 muffinsformar.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad
8

Vispa ihop färskost och hallon.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Chokladmuffins
 4 Ägg
 1 msk Sötning (Nick's Use Like Sugar)Eller annan sötning du tycker om
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Kakaopulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
Hallonbad
 100 g Naturell färskost
 2 deciliter Tinade hallon

Instruktioner

Chokladmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.

3

Smält smöret och chokladen på låg temperatur.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.

6

Fördela smeten på 12 muffinsformar.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad
8

Vispa ihop färskost och hallon.

Chokladmuffins i hallonbad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *