Chokladmuffins i hallonbad

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

4.5
(4)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Chokladmuffins i hallonbad

Mängd12 Portioner

Ingredienser

Chokladmuffins
 4 Ägg
 1 msk Sötning (Nick's Use Like Sugar)Eller annan sötning du tycker om
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Kakaopulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
Hallonbad
 2 deciliter Tinade hallon

Gör så här:

Chokladmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.

3

Smält smöret och chokladen på låg temperatur.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.

6

Fördela smeten på 12 muffinsformar.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad
8

Vispa ihop färskost och hallon.

Beskrivning - Information

Chokladmuffins i hallonbad är ett recept som funkar till fika, men även som en efterrätt.
Ett lchfrecept för dig som vill minska ner på kolhydrater och även undviker gluten.

Receptet ger cirka 12 muffins och mängden hallonbad får du själv bestämma. Mängden här i receptet är till kanske 2-4 portioner beroende på storlek.

Recept och bild: Lolas mat

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Chokladmuffins
 4 Ägg
 1 msk Sötning (Nick's Use Like Sugar)Eller annan sötning du tycker om
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Kakaopulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 100 g Mörk choklad (minst 70%)
Hallonbad
 2 deciliter Tinade hallon

Instruktioner

Chokladmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.

3

Smält smöret och chokladen på låg temperatur.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.

6

Fördela smeten på 12 muffinsformar.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad
8

Vispa ihop färskost och hallon.

Chokladmuffins i hallonbad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *