Chokladrulltårta

Chokladrulltårta 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!

Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Sötning
- Fiberhusk
- Kakao (eko)
- Bakpulver (eko)
- Pofiber

I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.

Recept: Anita Bergström

Bild: Marie Svensson

DelaTweetSparaDelaBigOven

Chokladrulltårta

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Ingredienser

Botten
 4 Ägg
 4,5 msk Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Arraksarom
 1,5 msk Mjölk
 1,5 msk Kakao
Fyllning
 150 g Smör
 1,5 dl Sötning
 0,75 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 0,5 tsk Arraksarom

Gör så här:

Botten
1

Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2

Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3

Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4

Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5

Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen
6

Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

7

Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

8

Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

9

När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Botten
 4 Ägg
 4,5 msk Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Arraksarom
 1,5 msk Mjölk
 1,5 msk Kakao
Fyllning
 150 g Smör
 1,5 dl Sötning
 0,75 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 0,5 tsk Arraksarom

Instruktioner

Botten
1

Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2

Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3

Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4

Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5

Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen
6

Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

7

Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

8

Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

9

När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Chokladrulltårta

3 Comments

  1. Jag använder sukrin melis ( osötat florsocker) i fyllningen och även utanpå rulltårtan!

  2. Jag använder Hermesetas Stevia Sweet Crystal som sötning (den är alltså i påse och inget annat) och den löser upp sig jättefint i smörkräm och även i grädde. Den doseras med hälften som t ex ICA Sötströ för samma sötma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *