Chokladrulltårta

Av LCHF-arkivet    

februari 16, 2017

Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!

Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Sötning
- Fiberhusk
- Kakao (eko)
- Bakpulver (eko)
- Pofiber

I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.

Recept: Anita Bergström

Bild: Marie Svensson

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

Botten

4 Ägg

4,5 msk Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.

1 dl Pofiber

2 tsk Bakpulver

1 tsk Arraksarom

1,5 msk Mjölk

1,5 msk Kakao

1 msk Fiberhusk

Fyllning

150 g Smör

1,5 dl Sötning

0,75 tsk Vaniljpulver

1 Äggula

0,5 tsk Arraksarom

Instruktioner

Botten

1Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen

1Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

2Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

3Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

4När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.