Chokladrulltårta

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!

Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Sötning
- Fiberhusk
- Kakao (eko)
- Bakpulver (eko)
- Pofiber

I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.

Recept: Anita Bergström

Bild: Marie Svensson


Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Botten
 4 Ägg
 4,5 msk Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.
 1 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Arraksarom
 1,5 msk Mjölk
 1,5 msk Kakao
 1 msk Fiberhusk
Fyllning
 150 g Smör
 1,5 dl Sötning
 0,75 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 0,5 tsk Arraksarom

Botten
1

Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2

Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3

Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4

Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5

Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen
6

Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

7

Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

8

Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

9

När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Ingredienser

Botten
 4 Ägg
 4,5 msk Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.
 1 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Arraksarom
 1,5 msk Mjölk
 1,5 msk Kakao
 1 msk Fiberhusk
Fyllning
 150 g Smör
 1,5 dl Sötning
 0,75 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 0,5 tsk Arraksarom

Instruktioner

Botten
1

Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2

Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3

Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4

Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5

Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen
6

Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

7

Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

8

Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

9

När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Chokladrulltårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *