Chokladrutor med mandelsmör och kokos

Av LCHF-arkivet  ,   

april 27, 2016

Med endast tre ingredienser är detta något otroligt enkelt godis att göra till sig själv om man känner att man kan unna sig lite godis. Dessa chokladrutor med mandelsmör och kokos är bara hur goda som helst.

Tänk på att om du äter strikt LCHF så är detta inget som du skall unna dig, utan det är mer för den som äter liberal LCHF.

Beställ mandelsmör här.

Beställ rostade kokoschips här.

Recept och bild: Cecilia Folkesson

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

100 g Mörk choklad (minst 70%)

4 msk Mandelsmör

1 dl Rostade kokoschips

Instruktioner

1Börja med att smälta ungefär 2/3 av chokladen i ett vattenbad.

2Ta ett bakplåtspapper och bred ut chokladen till en 10x10 cm stor ruta. Ställ i kylen och låt stelna.

3När chokladen stelnat så tar du ut den och brer ut mandelsmöret i ett jämnt lager över chokladen. Ställ in i kylen igen och låt sätta sig lite.

4Smält ner resten av chokladen och blanda ner kokoschipsen. Blanda tills all kokos är täckt med choklad.

5Bred ut kokosblandningen över mandelsmöret och ställ in i kylen igen så det går stelna till.

6Ta ut och skär i passande bitar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.