Chokladrutor med mandelsmör och kokos

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Med endast tre ingredienser är detta något otroligt enkelt godis att göra till sig själv om man känner att man kan unna sig lite godis. Dessa chokladrutor med mandelsmör och kokos är bara hur goda som helst.

Tänk på att om du äter strikt LCHF så är detta inget som du skall unna dig, utan det är mer för den som äter liberal LCHF.

Beställ mandelsmör här.

Beställ rostade kokoschips här.

Recept och bild: Cecilia Folkesson


Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 4 msk Mandelsmör
 1 dl Rostade kokoschips

1

Börja med att smälta ungefär 2/3 av chokladen i ett vattenbad.

3

Ta ett bakplåtspapper och bred ut chokladen till en 10x10 cm stor ruta. Ställ i kylen och låt stelna.

5

När chokladen stelnat så tar du ut den och brer ut mandelsmöret i ett jämnt lager över chokladen. Ställ in i kylen igen och låt sätta sig lite.

7

Smält ner resten av chokladen och blanda ner kokoschipsen. Blanda tills all kokos är täckt med choklad.

9

Bred ut kokosblandningen över mandelsmöret och ställ in i kylen igen så det går stelna till.

11

Ta ut och skär i passande bitar.

Kategori,

Ingredienser

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 4 msk Mandelsmör
 1 dl Rostade kokoschips

Instruktioner

1

Börja med att smälta ungefär 2/3 av chokladen i ett vattenbad.

3

Ta ett bakplåtspapper och bred ut chokladen till en 10x10 cm stor ruta. Ställ i kylen och låt stelna.

5

När chokladen stelnat så tar du ut den och brer ut mandelsmöret i ett jämnt lager över chokladen. Ställ in i kylen igen och låt sätta sig lite.

7

Smält ner resten av chokladen och blanda ner kokoschipsen. Blanda tills all kokos är täckt med choklad.

9

Bred ut kokosblandningen över mandelsmöret och ställ in i kylen igen så det går stelna till.

11

Ta ut och skär i passande bitar.

Chokladrutor med mandelsmör och kokos

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *