Chokladsås som stelnar

Av LCHF-arkivet  , ,   

juni 29, 2016

Chokladsås som stelnar när man häller den på glassen, och dessutom helt utan socker. Det hittar du här!

Ett superenkelt recept med bara tre ingredienser och helt och hållet LCHF, om du tycker att mörk choklad är ok.

Beställ kokosolja här!
Beställ god mörk choklad här!

Recept och bild: Americas test kitchen

Här kan du se en film dessutom:

https://youtu.be/cYsnuVCra8M

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

4 msk Kokosolja

100 g Mörk choklad (minst 70%)

1 nypa Salt

Instruktioner

1Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.

2Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.

3När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.

4Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.