Chokladsnittar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Chokladsnittar

Mängd15 Portioner
Förberedelse10 minTillagning17 minTotalt27 min

Ingredienser

 1,25 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Kokosmjöl
 0,50 ÄggVispa ihop ägget, så blir det lättare att få fram ett halvt.
 2 msk Sötning
 1 msk Kakao
 2 krm Bakpulver
 1 krm Vaniljpulver
 Uppvispad äggvita för att pensla
 Hackade hasselnötter att strö toppa med

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitan och hackade hasselnötterna.
Det skall bli till en jämn och fast deg.

3

Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som du plattar ut på en plåt. De kommer inte att smälta ut så mycket, så platta ut de till den tjocklek som du vill ha på snittarna.

4

Pensla längderna med äggvita och strö lite hasselnötter på.

5

Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter beroende på tjockleken på längderna.

6

Kakorna är rätt så mjuka när de är klara, så vänta inte på att de ska bli hårda utan de kommer stelna till när de svalnar.
När de fortfarande är mjuka, så dela upp de i fina snittar. Om du skär de lite på diagonalen så blir de extra fina.

7

Låt de svalna helt och förvara i en lufttät burk.

Beskrivning - Information

Enkla och goda chokladsnittar som är helt perfekt att ha hemma om det kommer oväntat besök, eller varför inte för att ha till eftermiddagskaffet.
Dessa är anpassade för dig som äter lchf och är naturligt glutenfria precis som allt annat inom lchf.

Recept och bild: Peggy

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,25 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Kokosmjöl
 0,50 ÄggVispa ihop ägget, så blir det lättare att få fram ett halvt.
 2 msk Sötning
 1 msk Kakao
 2 krm Bakpulver
 1 krm Vaniljpulver
 Uppvispad äggvita för att pensla
 Hackade hasselnötter att strö toppa med

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitan och hackade hasselnötterna.
Det skall bli till en jämn och fast deg.

3

Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som du plattar ut på en plåt. De kommer inte att smälta ut så mycket, så platta ut de till den tjocklek som du vill ha på snittarna.

4

Pensla längderna med äggvita och strö lite hasselnötter på.

5

Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter beroende på tjockleken på längderna.

6

Kakorna är rätt så mjuka när de är klara, så vänta inte på att de ska bli hårda utan de kommer stelna till när de svalnar.
När de fortfarande är mjuka, så dela upp de i fina snittar. Om du skär de lite på diagonalen så blir de extra fina.

7

Låt de svalna helt och förvara i en lufttät burk.

Chokladsnittar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *