Christines Blåbärskladdkaka

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

2018-03-15-06.16.45-1-01

Beskrivning - Information

En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 4 ägg
 150 g smör
 2 msk grädde
 1-1,5 dl frysta blåbär

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2

Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3

Blanda de torra ingredienserna

4

Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6

Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8

Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 ägg
 150 g smör
 2 msk grädde
 1-1,5 dl frysta blåbär

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2

Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3

Blanda de torra ingredienserna

4

Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6

Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8

Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

Christines Blåbärskladdkaka

6 Comments

  1. Smeten blev lös och rinnande och kakan gick inte ihop. Resultatet blev ugnspannkaka m blåbär. Är proportionerna korrekta i receptet? Vad är felet? Blev så besviken😞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *