Christines Blåbärskladdkaka

Av Christine Lundin  , , , , ,   

april 4, 2018

En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 6-8 pers

Ingredienser

4 ägg

1 dl ica sötströ eller motsvarande sötning

100 g färskost

1 msk kokosmjöl

1,5 dl mandelmjöl

150 g smör

2 msk grädde

2 krm vaniljpulver

1-1,5 dl frysta blåbär

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3Blanda de torra ingredienserna

4Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.