Christines Blåbärskladdkaka

SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!


Mängd68 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 4 ägg
 1 dl ica sötströ eller motsvarande sötning
 100 g färskost
 1 msk kokosmjöl
 1,5 dl mandelmjöl
 150 g smör
 2 msk grädde
 2 krm vaniljpulver
 1-1,5 dl frysta blåbär

1

Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2

Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3

Blanda de torra ingredienserna

4

Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6

Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8

Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

Ingredienser

 4 ägg
 1 dl ica sötströ eller motsvarande sötning
 100 g färskost
 1 msk kokosmjöl
 1,5 dl mandelmjöl
 150 g smör
 2 msk grädde
 2 krm vaniljpulver
 1-1,5 dl frysta blåbär

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2

Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3

Blanda de torra ingredienserna

4

Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6

Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8

Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

Christines Blåbärskladdkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *