Christines Blåbärskladdkaka

 

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

2018-03-15-06.16.45-1-01

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 4 ägg
 150 g smör
 2 msk grädde
 1-1,5 dl frysta blåbär

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2

Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3

Blanda de torra ingredienserna

4

Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6

Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8

Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

Beskrivning - Information

En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 4 ägg
 150 g smör
 2 msk grädde
 1-1,5 dl frysta blåbär

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.

2

Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull

3

Blanda de torra ingredienserna

4

Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.

5

Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.

6

Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.

7

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.

8

Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.

Christines Blåbärskladdkaka

4 Comments

  1. Smeten blev lös och rinnande och kakan gick inte ihop. Resultatet blev ugnspannkaka m blåbär. Är proportionerna korrekta i receptet? Vad är felet? Blev så besviken😞

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *