En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!
Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
Blanda de torra ingredienserna
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
Blanda de torra ingredienserna
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
Siv Biström says:
Förlåt en kanske dum fråga men vad e sötströ? H. Siv
Ann-Mari Kronström says:
Sockerfritt sötningsmedel
Karin Sjödahl says:
ICAs Sötströ heter det.
Anki says:
Smarrigt värre! Men kan den funka utan sötströ, tro?🤔
Maj Timhagen says:
Smeten blev lös och rinnande och kakan gick inte ihop. Resultatet blev ugnspannkaka m blåbär. Är proportionerna korrekta i receptet? Vad är felet? Blev så besviken😞
MADELEN says:
Blev den så även efter natten i kylen? Jag tror det är det som krävs nämligen. Den är rinnig då man tar ut den men jag hoppas att den stannar till sig om ett tag. Bara att vänta 🙂
SusanneN says:
Otroligt god!!
Katarina Paulsson says:
Den är så himla god , tack för att ni delar med av enkla och goda recept.
Emmal says:
Hur gör du när du gör med hallon å citron? 😊