Christines Blomkålscouscous med kyckling

Av Christine Lundin  , , , ,   

februari 23, 2018

En smakrik och väldigt enkel maträtt som passar hela året om! Blomkål är otroligt mångsidigt och genom att mixa samt råsteka den får den en nästintill identisk konsistens som couscous. Dessutom försvinner en del av blomkålssmaken så även de som inte är så förtjusta i grönsaker kan uppskatta rätten.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 2-4

Ingredienser

1 Blomkålshuvud

300 g strimlad kycklingfilé

1 liten purjolök

1 pkt fetaost

1/2 pkt bladspenat

1/2 pkt körsbärstomater

Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar

Ca 75 g smör att steka i

Instruktioner

1Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5Servera som det är eller med valfri dressing.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.