Christines Blomkålscouscous med kyckling

 

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

PSX_20180220_175417

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1 Blomkålshuvud
 300 g strimlad kycklingfilé
 1 liten purjolök
 1 pkt fetaost
 1/2 pkt bladspenat
 1/2 pkt körsbärstomater
 Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar
 Ca 75 g smör att steka i

Gör så här:

1

Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2

Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3

Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4

Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5

Servera som det är eller med valfri dressing.

Beskrivning - Information

En smakrik och väldigt enkel maträtt som passar hela året om! Blomkål är otroligt mångsidigt och genom att mixa samt råsteka den får den en nästintill identisk konsistens som couscous. Dessutom försvinner en del av blomkålssmaken så även de som inte är så förtjusta i grönsaker kan uppskatta rätten.

Receptet räcker till cirka 2-4 portioner, beroende på hur mycket man äter.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 Blomkålshuvud
 300 g strimlad kycklingfilé
 1 liten purjolök
 1 pkt fetaost
 1/2 pkt bladspenat
 1/2 pkt körsbärstomater
 Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar
 Ca 75 g smör att steka i

Instruktioner

1

Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2

Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3

Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4

Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5

Servera som det är eller med valfri dressing.

Christines Blomkålscouscous med kyckling

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *