Christines Blomkålscouscous med kyckling

SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

En smakrik och väldigt enkel maträtt som passar hela året om! Blomkål är otroligt mångsidigt och genom att mixa samt råsteka den får den en nästintill identisk konsistens som couscous. Dessutom försvinner en del av blomkålssmaken så även de som inte är så förtjusta i grönsaker kan uppskatta rätten.


Mängd24 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1 Blomkålshuvud
 300 g strimlad kycklingfilé
 1 liten purjolök
 1 pkt fetaost
 1/2 pkt bladspenat
 1/2 pkt körsbärstomater
 Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar
 Ca 75 g smör att steka i

1

Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2

Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3

Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4

Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5

Servera som det är eller med valfri dressing.

Ingredienser

 1 Blomkålshuvud
 300 g strimlad kycklingfilé
 1 liten purjolök
 1 pkt fetaost
 1/2 pkt bladspenat
 1/2 pkt körsbärstomater
 Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar
 Ca 75 g smör att steka i

Instruktioner

1

Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2

Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3

Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4

Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5

Servera som det är eller med valfri dressing.

Christines Blomkålscouscous med kyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *