Christines degfria Västerbottenpaj

Av Christine Lundin  , , , ,   , , ,

juni 24, 2018

Detta är en superenkel, supersmidig och supergod västerbottenpaj utan botten, gjord på endast 3 ingredienser förutom salt och peppar. Perfekt portionsstorlek och smidig att frysa in.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

150 g riven västerbottenost

2 ägg

1 dl grädde

Salt/peppar

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 °c vid varmluft, 220 vid vanlig ugn

2Klä två portionsformar med bakplåtspapper

3Fördela osten i de två formarna

4Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar med en handvisp

5Häll äggsmeten över osten och grädda i ca 20-25 min eller tills den rest sig och fått fin färg

6Låt svalna innan servering

TIPS! Knyckla ihop bakplåtspappret ordentligt och veckla sedan ut det igen. Nu är det mer medgörligt och lättare att forma
Följ mig gärna på Instagram där jag delar med mig av min lchfvardag! @LchfChristine

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.