Christines Laxnuggets

SkapareChristine Lundin
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Magiskt goda och frasiga nuggets som passar när som helst! De är dessutom enkla att göra.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd23 Portioner
Förberedelse20 minTillagning16 hrsTotalt16 hrs 20 min

Panering
 Ca 1-2 dl finriven parmesan
 Ca 1 dl skalade sesamfrön
 Ca 3 msk pofiber
 Salt, peppar
Fisken
 4 portionsbitar lax
 2 ägg

1

Skär varje lax bit i ca 5 bitar

2

Blanda ingredienserna till paneringen

3

Vänd laxen i paneringen, doppa sedan i ägg och sedan ytterligare en gång i paneringen.

4

Värm rapsolja i en kastrull med tjock botten och höga kanter. Fritera ca 4 bitar åt gången, ca 1-2 minuter tills paneringen är gyllenbrun.

5

Ta upp och låt rinna av på papper.

6

Servera med en god dipp och sallad

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Panering
 Ca 1-2 dl finriven parmesan
 Ca 1 dl skalade sesamfrön
 Ca 3 msk pofiber
 Salt, peppar
Fisken
 4 portionsbitar lax
 2 ägg

Instruktioner

1

Skär varje lax bit i ca 5 bitar

2

Blanda ingredienserna till paneringen

3

Vänd laxen i paneringen, doppa sedan i ägg och sedan ytterligare en gång i paneringen.

4

Värm rapsolja i en kastrull med tjock botten och höga kanter. Fritera ca 4 bitar åt gången, ca 1-2 minuter tills paneringen är gyllenbrun.

5

Ta upp och låt rinna av på papper.

6

Servera med en god dipp och sallad

Christines Laxnuggets

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *