Citron, kyckling och sparris stir-fry

Citron, kyckling och sparris stir-fry 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Att göra olika stir-frys är otroligt enkelt och gott. Man kan variera innehåll och smaker hur mycket som helst. Det här är en citron, kyckling och sparris stir-fry som inte tar mer än 20 minuter att svänga ihop från det att du plockar fram första ingrediensen. Otroligt lättlagat.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

- Tamarisoja (ekologisk)
- Shiratakinudlar

Det som kanske fattas här är en typ av fettkälla, men det kan du enkelt få genom att göra en god vitlöksdipp till.

Servera med lite shiratakinudlar t ex.

Recept och bild: Proper Tasty

DelaSparaDelaBigOven

Citron, kyckling och sparris stir-fry 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

 2 st Kycklingfilé
 200 g Sparris (färsk)
 1 msk Vitlök (finhackad)
 1 msk Olivolja
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1 tsk Skal av citron
 1 msk Saften av citron

1

Skär kycklingen i strimlor.

3

Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.

5

Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.

7

Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.

9

Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.

11

Servera direkt!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Kycklingfilé
 200 g Sparris (färsk)
 1 msk Vitlök (finhackad)
 1 msk Olivolja
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)
 1 tsk Skal av citron
 1 msk Saften av citron

Instruktioner

1

Skär kycklingen i strimlor.

3

Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.

5

Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.

7

Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.

9

Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.

11

Servera direkt!

Citron, kyckling och sparris stir-fry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.