Citron, kyckling och sparris stir-fry

Av LCHF-arkivet  ,   

september 22, 2016

Att göra olika stir-frys är otroligt enkelt och gott. Man kan variera innehåll och smaker hur mycket som helst. Det här är en citron, kyckling och sparris stir-fry som inte tar mer än 20 minuter att svänga ihop från det att du plockar fram första ingrediensen. Otroligt lättlagat.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

- Tamarisoja (ekologisk)
- Shiratakinudlar

Det som kanske fattas här är en typ av fettkälla, men det kan du enkelt få genom att göra en god vitlöksdipp till.

Servera med lite shiratakinudlar t ex.

Recept och bild: Proper Tasty

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 st Kycklingfilé

200 g Sparris (färsk)

1 msk Vitlök (finhackad)

1 msk Olivolja

1 tsk Salt

0,5 tsk Svartpeppar (nymalen)

1 tsk Skal av citron

1 msk Saften av citron

3 msk Tamarisoja

Instruktioner

1Skär kycklingen i strimlor.

2Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.

3Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.

4Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.

5Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.

6Servera direkt!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.