Citron- och kokosbitar

Citron- och kokosbitar 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Citron- och kokosbitar är ett recept som jag hittat hos Sofies lchf, som är en sida som tyvärr är nedlagd, men som har massor av härliga recept som jag fått lov att låta leva vidare på min receptportal.
Originalreceptet kommer tydligen från Åse och då kan man verkligen tänka sig att det är kanongott.
Det är en syrlig och väldig fräsch kaka det här och funkar ju perfekt för dig som äter lchf.

Recept och bild: Sofie Marklund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Citron- och kokosbitar

Mängd10 Portioner
Förberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min

Ingredienser

Smördeg
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sötning
 1,50 deciliter Rostade kokosflingor
 80 g Smör
 0,50 msk Fiberhusk
Fyllning
 2 Ägg
 1 msk Kokosfett
 1 dl Sötning
 Saften av 1 citron
 Skalet av 2 ekologiska citroner
 2 msk Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Fiberhusk
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 nypa Salt

Gör så här:

Smördegsbotten
1

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.

2

Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
Tryck ut i form.
Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.

Fyllningen
3

Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Montering
4

Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
Grädda i ca 20 minuter.

5

Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar.
10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Smördeg
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Sötning
 1,50 deciliter Rostade kokosflingor
 80 g Smör
 0,50 msk Fiberhusk
Fyllning
 2 Ägg
 1 msk Kokosfett
 1 dl Sötning
 Saften av 1 citron
 Skalet av 2 ekologiska citroner
 2 msk Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Fiberhusk
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 nypa Salt

Instruktioner

Smördegsbotten
1

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.

2

Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
Tryck ut i form.
Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.

Fyllningen
3

Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Montering
4

Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
Grädda i ca 20 minuter.

5

Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar.
10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.

Citron- och kokosbitar

5 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *