Citronkyckling

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Citronkyckling

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

Ingredienser

 4 Kycklingfiléer
 50 g Lök (gul)
 200 g Champinjoner (färska)
 25 g Vitlök
 3 st Citroner
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan
 30 g Smör till stekning

Gör så här:

1

Skiva champinjonerna och löken.

2

Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4

Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5

Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6

Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7

Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

Beskrivning - Information

Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.

Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.

Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Kycklingfiléer
 50 g Lök (gul)
 200 g Champinjoner (färska)
 25 g Vitlök
 3 st Citroner
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan
 30 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Skiva champinjonerna och löken.

2

Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4

Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5

Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6

Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7

Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

Citronkyckling

One Comment

  1. Jag gör lika med kycklingen men lägger i strimlade soltorkade tomater hälften av en liten burk vitlök efter smak, sedan häller jag 2,5dl matlagnings grädde. Låt det puttra till kycklingen är klar, till sist läger jag i påse babyspenat i ca 1-2 minuter. Passar jätte bra till band pasta. Enkel men god och snabb rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *