Citronkyckling

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt
5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Citronkyckling

Beskrivning - Information

Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.

Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.

Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min

Ingredienser

 4 Kycklingfiléer
 50 g Lök (gul)
 200 g Champinjoner (färska)
 25 g Vitlök
 3 st Citroner
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan
 30 g Smör till stekning

Gör så här:

1

Skiva champinjonerna och löken.

2

Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4

Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5

Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6

Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7

Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Kycklingfiléer
 50 g Lök (gul)
 200 g Champinjoner (färska)
 25 g Vitlök
 3 st Citroner
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan
 30 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Skiva champinjonerna och löken.

2

Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4

Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5

Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6

Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7

Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

Citronkyckling

One Comment

  1. Jag gör lika med kycklingen men lägger i strimlade soltorkade tomater hälften av en liten burk vitlök efter smak, sedan häller jag 2,5dl matlagnings grädde. Låt det puttra till kycklingen är klar, till sist läger jag i påse babyspenat i ca 1-2 minuter. Passar jätte bra till band pasta. Enkel men god och snabb rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *