Citronkyckling

Av LCHF-arkivet  ,   

mars 4, 2016

Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.

Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.

Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 Kycklingfiléer

50 g Lök (gul)

200 g Champinjoner (färska)

25 g Vitlök

4 dl Grädde 40%

3 st Citroner

1 msk Kycklingfond (koncentrerad)

1 msk Timjan

30 g Smör till stekning

Instruktioner

1Skiva champinjonerna och löken.

2Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.