Citronpaj

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt

4.5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Citronpaj

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

Pajskal
 3 deciliter mandelmjöl
 30 g smör
 1 st ägg
Fyllning
 4 st ägg
 2 st citroner
 0,50 dl sötningIca sötströ eller annan motsvarande sötning går bra med
 2 deciliter mandelmjöl

Gör så här:

Pajskal
1

Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare

2

Fördela ut degen i en pajform med avtagbar botten eller klä formen men bakplåtspapper så pajen kan lyftas ur. Jag brukar använda en slickepott och sedan jämna till för hand.

3

Grädda på 200 grader i 10 min. Ta ut och låt svalna

Fyllning
4

Riv skalet på båda citronerna och pressa ur saften ur den ena. Vill man ha mycket citronsmak kan man ta saften från båda.

5

Använd elvisp och vispa ihop ägg, citron samt sötströ.

6

Rör ner mandelmjölet för hand eller med lägsta fart på elvispen.

7

Häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 20 minuter.

8

Ta ut och låt pajen svalna helt. Servera med t.ex. grädde, bär eller ät som den är.

Beskrivning - Information

Superenkel och god citronpaj med få ingredienser.
Perfekt till fikat! Servera som den är eller med goda tillbehör så som grädde, bär osv. Pajskalet går alldeles utmärkt att använda även till matpajer.
Följ mig gärna på @lchfchristine för mer inspiration.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 3 deciliter mandelmjöl
 30 g smör
 1 st ägg
Fyllning
 4 st ägg
 2 st citroner
 0,50 dl sötningIca sötströ eller annan motsvarande sötning går bra med
 2 deciliter mandelmjöl

Instruktioner

Pajskal
1

Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare

2

Fördela ut degen i en pajform med avtagbar botten eller klä formen men bakplåtspapper så pajen kan lyftas ur. Jag brukar använda en slickepott och sedan jämna till för hand.

3

Grädda på 200 grader i 10 min. Ta ut och låt svalna

Fyllning
4

Riv skalet på båda citronerna och pressa ur saften ur den ena. Vill man ha mycket citronsmak kan man ta saften från båda.

5

Använd elvisp och vispa ihop ägg, citron samt sötströ.

6

Rör ner mandelmjölet för hand eller med lägsta fart på elvispen.

7

Häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 20 minuter.

8

Ta ut och låt pajen svalna helt. Servera med t.ex. grädde, bär eller ät som den är.

Citronpaj

3 Comments

  1. Bjöd på denna goda paj idag på min sons 7 års kalas. Var underbart god. Härligt syrlig. Även de som inte äter LCHF älskade den så den tog slut väldigt fort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *