Citronpaj

cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenSvårighetsgradLätt

4
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Citronpaj på ett glasfat. Härligt vacker gul färg. Perfekt för dig som äter lchf, keto eller vill minska ner på kolhydraterna.

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning50 minTotalt1 tim

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 2 msk Sötning
 0,50 dl Mandelmjölk
 50 g Rumstempererad Smör
 1 msk Fiberhusk
 1 st Ägg
Fyllning
 3 st Små citroner, saft & skal
 1 dl Sötning
 2,50 deciliter Crème fraiche
 3 st Ägg

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut degen i en springform 20 cm. Nagga och förgrädda i 10 min.

2

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen med en handvisp.

3

När skalet är färdig, vrid ned ugnen till 150 grader. Häll i fyllningen och grädda ca 40 minuter tills fyllningen har stannat.

4

Låt stå i kylskåp minst 3 timmar innan servering.

Beskrivning - Information

Vill dela med mig av denna sjukt goda citronpaj, så syrlig och fräsch. Kommer bli självklara valet till sommardessert.
Passar perfekt för dig som äter lchf, keto eller bara vill minska ner på socker och kolhydrater.

Vill du ha mer inspiration, kolla gärna in min instagram lchf.nea

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 2 msk Sötning
 0,50 dl Mandelmjölk
 50 g Rumstempererad Smör
 1 msk Fiberhusk
 1 st Ägg
Fyllning
 3 st Små citroner, saft & skal
 1 dl Sötning
 2,50 deciliter Crème fraiche
 3 st Ägg

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut degen i en springform 20 cm. Nagga och förgrädda i 10 min.

2

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen med en handvisp.

3

När skalet är färdig, vrid ned ugnen till 150 grader. Häll i fyllningen och grädda ca 40 minuter tills fyllningen har stannat.

4

Låt stå i kylskåp minst 3 timmar innan servering.

Citronpaj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *