Citrussill

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Citrussill

Beskrivning - Information

För någon jul sedan så blev vi bjudna på en otroligt god och fräsch citrussill som jag bara kände att jag måste försöka att återskapa.
Så, här har jag gjort ett recept med ingefära, citron och apelsin.

Ett sillrecept som jag tycker passar utmärkt både till midsommar och jul.

Tänk på att använda ekologiska frukter, då du skall ha skalet som smaksättare.

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 0,50 dl Ättika 12%
 1,50 deciliter Vatten
 2 msk Sötning
 7 st Vitpepparkorn
 2 st Lagerblad
 10 g Ingefära (färsk)
 20 g Rödlök
 Skalet av 0,5 apelsin (ekologisk)
 Skalet av 0,75 citron (ekologisk)
 1 msk Pressad apelsin
 1 msk Pressad citron

Gör så här:

1

Koka upp lagen först.
Ättika, vatten, sötning, vitpeppar och lagerblad.
Ställ åt sidan och låt svalna.

2

Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.

3

Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.

4

Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk.
Slå på den kalla lagen.

5

Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.

Citrussill

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,50 dl Ättika 12%
 1,50 deciliter Vatten
 2 msk Sötning
 7 st Vitpepparkorn
 2 st Lagerblad
 10 g Ingefära (färsk)
 20 g Rödlök
 Skalet av 0,5 apelsin (ekologisk)
 Skalet av 0,75 citron (ekologisk)
 1 msk Pressad apelsin
 1 msk Pressad citron

Instruktioner

1

Koka upp lagen först.
Ättika, vatten, sötning, vitpeppar och lagerblad.
Ställ åt sidan och låt svalna.

2

Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.

3

Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.

4

Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk.
Slå på den kalla lagen.

5

Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.

Citrussill

Citrussill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *