
Beskrivning - Information
Coleslaw är något jag nästan alltid har hemma när det är sommar och grillsäsong. En otroligt god och fräsch sallad att ha till grillat.
Just detta receptet är mitt eget som jag har mixtrat fram efter många olika försök, men det som är ett absolut måste är ingefäran. Den ger en helt annan dimension tycker jag.
Godast blir den om du gör egen majonnäs. Smakar som absolut bäst om den får stå ett dygn i kylen och dra så att alla smaker kommer fram.
Ingredienser
Gör så här:
Strimla vitkålen fint, gärna med en matberedare eller mandolin. Riv morötterna med.
Blanda alla ingredienser i en bunke och krydda med ingefära, salt och nymalen svartpeppar. Hur mycket salt och peppar, det får du känna efter själv, för det är en smaksak, men jag gillar när det är en hel del peppar i.
Låt stå i kyl och dra ett dygn så är den som godast.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla vitkålen fint, gärna med en matberedare eller mandolin. Riv morötterna med.
Blanda alla ingredienser i en bunke och krydda med ingefära, salt och nymalen svartpeppar. Hur mycket salt och peppar, det får du känna efter själv, för det är en smaksak, men jag gillar när det är en hel del peppar i.
Låt stå i kyl och dra ett dygn så är den som godast.
Jag brukar ha i purjolök, spetspaprika och ibland kålrabbi också. Allt rivet/finstrimlat i en bunke med citronsaft, eller lime/vinäger, och salt. I dressingen majonnäs och creme fraiche samt dijonsenap, svartpeppar och spiskummin. När strulet saftat sig blandar man allt och låter sig väl smaka. Står sig typ 10 dagar i kylen.