Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts 1SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En mustig gryta jag gör på hel kyckling istället för tupp. Här serverat med vitlöksfrästa haricots verts

DelaTweetSparaDelaBigOven

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 1 st Kyckling (hel)
 1 st Purjolök
 4 st Charlotte lök (eller syltlök)
 3 st Vitlöksklyftor
 400 g Varmrökt fläsk
 250 g Champinjoner
 0,50 dl Tomatpuré
 3 deciliter Mustigt rött vin
 3 deciliter Kycklingbuljong
 2 msk Timjan
 2 st Lagerblad
 1 msk Helt svartpeppar
 4 st Morötter
 6 st Stjälkar selleri
Vitlöksfrästa haricots verts
 1 kg Haricots verts
 3 st Vitlöksklyftor
 Olivolja
 Flingsalt

Gör så här:

1

Stycka kycklingen.
Hacka alla grönsaker.

2

Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt.
Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här).
Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.

3

Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör.
Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan.
I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.

4

Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn.
Låt koka under lock i ungefär en timme.
Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.

5

Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja.
Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 st Kyckling (hel)
 1 st Purjolök
 4 st Charlotte lök (eller syltlök)
 3 st Vitlöksklyftor
 400 g Varmrökt fläsk
 250 g Champinjoner
 0,50 dl Tomatpuré
 3 deciliter Mustigt rött vin
 3 deciliter Kycklingbuljong
 2 msk Timjan
 2 st Lagerblad
 1 msk Helt svartpeppar
 4 st Morötter
 6 st Stjälkar selleri
Vitlöksfrästa haricots verts
 1 kg Haricots verts
 3 st Vitlöksklyftor
 Olivolja
 Flingsalt

Instruktioner

1

Stycka kycklingen.
Hacka alla grönsaker.

2

Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt.
Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här).
Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.

3

Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör.
Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan.
I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.

4

Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn.
Låt koka under lock i ungefär en timme.
Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.

5

Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja.
Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *