Cowboysoppa

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.4
(43)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Cowboysoppa

Kategori,

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim

Ingredienser

 600 g Köttfärs
 130 g Gul lök
 3 st Vitlöksklyftor
 200 g Kålrot
 200 g Rättika
 2 st Paprikor
 9 deciliter Vatten
 5 deciliter Grädde
 7 msk Tomatpuré
 1 msk Örtsalt
 Olivolja till stekning
 Malen svartpeppar

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök.
Tärna kålroten och rättikan i cirka 0,5x0,5 cm stora tärningar.
Tärna även paprikan i lika stora bitar.

2

Bryn köttfärsen och lökarna i lite olivolja. Använd en ballongvisp för att finfördela köttfärsen när du bryner den.
Salta och peppra lite.

3

Lägg i kålroten, rättikan och paprikan med och låt de fräsa med i några minuter.

4

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp och sen puttra i cirka 20-30 minuter tills det att rotsakerna är mjuka.
Smaka av med örtsalt och peppar.

Beskrivning - Information

Cowboysoppa är en otroligt lättlagad och mustig soppa som går hem hos de flesta.
Jag såg ett recept online men insåg snabbt att det inte är anpassat för oss som äter LCHF, då den innehåller potatis.
Så, jag gjorde som jag så ofta gör, möblerade om i ingredienslistan och skapade en lchf-vänlig cowboysoppa istället.
Hoppas att ni tycker om den!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 43

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 600 g Köttfärs
 130 g Gul lök
 3 st Vitlöksklyftor
 200 g Kålrot
 200 g Rättika
 2 st Paprikor
 9 deciliter Vatten
 5 deciliter Grädde
 7 msk Tomatpuré
 1 msk Örtsalt
 Olivolja till stekning
 Malen svartpeppar

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök.
Tärna kålroten och rättikan i cirka 0,5x0,5 cm stora tärningar.
Tärna även paprikan i lika stora bitar.

2

Bryn köttfärsen och lökarna i lite olivolja. Använd en ballongvisp för att finfördela köttfärsen när du bryner den.
Salta och peppra lite.

3

Lägg i kålroten, rättikan och paprikan med och låt de fräsa med i några minuter.

4

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp och sen puttra i cirka 20-30 minuter tills det att rotsakerna är mjuka.
Smaka av med örtsalt och peppar.

Cowboysoppa

6 Comments

      1. Ny forskning om resistent stärkelse: stärkelse som inte tas upp i tunntarmen och därmed inte höjer blodsockret. I stället blir det mat till goda tarmbakterier. Bönor funkar bra i en LCHF kost alltså… Bl.a. LCHF gurun Lars-Erik Litsfeldt har gett ut en kokbok i ämnet.
        Barbro

        1. Ja, detta tvistar de lärda om.
          För en del personer så blir det precis som du skriver, men då ska man ha en tarmflora som fungerar och kan ta upp den maten, men det finns tyvärr många som inte har en god tarmflora naturligt och då blir det bara en massa onödiga kolhydrater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *