Cowboysoppa

Cowboysoppa 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Cowboysoppa är en otroligt lättlagad och mustig soppa som går hem hos de flesta.
Jag såg ett recept online men insåg snabbt att det inte är anpassat för oss som äter LCHF, då den innehåller potatis.
Så, jag gjorde som jag så ofta gör, möblerade om i ingredienslistan och skapade en lchf-vänlig cowboysoppa istället.
Hoppas att ni tycker om den!

DelaTweetSparaDelaBigOven

Cowboysoppa i en grön skål, en gjutjärnsgryta och lite grönsaker

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim

Ingredienser

 600 g Köttfärs
 130 g Gul lök
 3 st Vitlöksklyftor
 200 g Kålrot
 200 g Rättika
 2 st Paprikor
 9 deciliter Vatten
 5 deciliter Grädde
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 7 msk Tomatpuré
 1 msk Torkad oregano
 1 msk Örtsalt
 Olivolja till stekning
 Malen svartpeppar

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök.
Tärna kålroten och rättikan i cirka 0,5x0,5 cm stora tärningar.
Tärna även paprikan i lika stora bitar.

2

Bryn köttfärsen och lökarna i lite olivolja. Använd en ballongvisp för att finfördela köttfärsen när du bryner den.
Salta och peppra lite.

3

Lägg i kålroten, rättikan och paprikan med och låt de fräsa med i några minuter.

4

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp och sen puttra i cirka 20-30 minuter tills det att rotsakerna är mjuka.
Smaka av med örtsalt och peppar.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Köttfärs
 130 g Gul lök
 3 st Vitlöksklyftor
 200 g Kålrot
 200 g Rättika
 2 st Paprikor
 9 deciliter Vatten
 5 deciliter Grädde
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 7 msk Tomatpuré
 1 msk Torkad oregano
 1 msk Örtsalt
 Olivolja till stekning
 Malen svartpeppar

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök.
Tärna kålroten och rättikan i cirka 0,5x0,5 cm stora tärningar.
Tärna även paprikan i lika stora bitar.

2

Bryn köttfärsen och lökarna i lite olivolja. Använd en ballongvisp för att finfördela köttfärsen när du bryner den.
Salta och peppra lite.

3

Lägg i kålroten, rättikan och paprikan med och låt de fräsa med i några minuter.

4

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp och sen puttra i cirka 20-30 minuter tills det att rotsakerna är mjuka.
Smaka av med örtsalt och peppar.

Cowboysoppa

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.