Crêpes med champinjon och skinkfyllningPROVLAGAT 

Crêpes med champinjon och skinkfyllning 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Dessa goda crêpes gjorde jag till familjen och alla älskade dem. Det tar lite tid att göra dem men det är helt klart värt det och man står sig otroligt bra på dem.

Dessa crêpes baseras på ganska stora pannkakor.

Receptet på pannkakorna hittar du här: LCHF-pannkaka

 

DelaSparaDelaBigOven

Crêpes med champinjon och skinkfyllning 1

Mängd1 Portion
Förberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 hr

 4 st Pannkakor
 250 g Champinjoner (färska)
 150 g Rökt skinka (strimlad)
 60 g Gul lök (finhackad)
 5 deciliter Grädde 40%
 1 tsk Köttfond (koncentrerad)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör (till stekning)

1

Skär ner champinjonerna till lite mindre bitar.

2

Bryn champinjonerna i lite smör tillsammans med lök och vitlök.

3

Lägg i skinkan och slå på grädde, fond och lite svartpeppar.

4

Låt det hela koka upp och sedan puttra tills du har en ganska så tjock stuvning. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.

5

Fyll pannkakorna med stuvningen och rulla ihop dem eller göra små fyrkantiga paket. Lägg paketen i en ugnsfast form.

6

Fördela osten över och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills det att osten smält och fått lite färg.

7

Ta ut och servera med en god sallad till.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 st Pannkakor
 250 g Champinjoner (färska)
 150 g Rökt skinka (strimlad)
 60 g Gul lök (finhackad)
 5 deciliter Grädde 40%
 1 tsk Köttfond (koncentrerad)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 30 g Smör (till stekning)

Instruktioner

1

Skär ner champinjonerna till lite mindre bitar.

2

Bryn champinjonerna i lite smör tillsammans med lök och vitlök.

3

Lägg i skinkan och slå på grädde, fond och lite svartpeppar.

4

Låt det hela koka upp och sedan puttra tills du har en ganska så tjock stuvning. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.

5

Fyll pannkakorna med stuvningen och rulla ihop dem eller göra små fyrkantiga paket. Lägg paketen i en ugnsfast form.

6

Fördela osten över och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills det att osten smält och fått lite färg.

7

Ta ut och servera med en god sallad till.

Crêpes med champinjon och skinkfyllningPROVLAGAT 

3 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.