Currytorsk

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett LCHF-recept som är otroligt snabbt och enkelt att laga. Det tar ungefär tio minuter att förbereda och sen 30 minuter i ugnen. Massor av smak och gott är det!

Väldigt lite kolhydrater och vill man minska ner ännu mer på dem så kan man utesluta morötterna. Det funkar även bra att bara använda sig av kokosgrädde istället för en blandning av grädde och kokosgrädde om man vill ha det mejerifritt.

Äter du strikt LCHF så funkar det här ganska så bra med tanke på att det bara är 2g kh/100g.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 800 g Torskfilé
 100 g Morot
 4 dl Kokosgrädde
 2 dl Grädde 40%
 1 msk Fiskfond (koncentrerad)
 1 tsk Salt
 2 msk Currypulver

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skär torsken i bitar, cirka 3x3 cm. Lägg dem i en ugnsfast form och salta lite på dem och blanda runt.

5

Skär fina strimlor av moroten och blanda ihop med torsken.

7

Blanda grädde, kokosgrädde, curry och smula ner fiskbuljongen och blanda runt. Häll det sedan över fisken.

9

Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.

11

Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 800 g Torskfilé
 100 g Morot
 4 dl Kokosgrädde
 2 dl Grädde 40%
 1 msk Fiskfond (koncentrerad)
 1 tsk Salt
 2 msk Currypulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skär torsken i bitar, cirka 3x3 cm. Lägg dem i en ugnsfast form och salta lite på dem och blanda runt.

5

Skär fina strimlor av moroten och blanda ihop med torsken.

7

Blanda grädde, kokosgrädde, curry och smula ner fiskbuljongen och blanda runt. Häll det sedan över fisken.

9

Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.

11

Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

Currytorsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *