Currytorsk

Av LCHF-arkivet    

september 18, 2015

Det här är ett LCHF-recept som är otroligt snabbt och enkelt att laga. Det tar ungefär tio minuter att förbereda och sen 30 minuter i ugnen. Massor av smak och gott är det!

Väldigt lite kolhydrater och vill man minska ner ännu mer på dem så kan man utesluta morötterna. Det funkar även bra att bara använda sig av kokosgrädde istället för en blandning av grädde och kokosgrädde om man vill ha det mejerifritt.

Äter du strikt LCHF så funkar det här ganska så bra med tanke på att det bara är 2g kh/100g.

 

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

800 g Torskfilé

100 g Morot

4 dl Kokosgrädde

2 dl Grädde 40%

1 msk Fiskfond (koncentrerad)

1 tsk Salt

2 msk Currypulver

Instruktioner

1Sätt ugnen på 200 grader.

2Skär torsken i bitar, cirka 3x3 cm. Lägg dem i en ugnsfast form och salta lite på dem och blanda runt.

3Skär fina strimlor av moroten och blanda ihop med torsken.

4Blanda grädde, kokosgrädde, curry och smula ner fiskbuljongen och blanda runt. Häll det sedan över fisken.

5Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.

6Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.