Davinas citronpaj

cooked_user_7725SkapareDavinas ketoSvårighetsgradLätt

5
(2)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Davinas citronpaj

Mängd8 Portioner
Förberedelse5 minTillagning45 minTotalt50 min

Ingredienser

Pajskal
 100 g Smör
 130 g Mandelmjöl
 30 g Sötning
 Salt
Fyllning
 90 g Sötning
 3 st Citroner
 3 st Ägg
Topping
 Vispad grädde
Du behöver

Gör så här:

Pajskalet
1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med 130 g mandelmjöl och 30 g sötning och en nypa salt.

2

Tryck ut i en springform (20 cm) med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Låt svalna cirka 10 minuter.

Fyllningen
3

Pressa ut saften från citronerna i en skål och blanda ner äggen, 70 g mandelmjöl och 90 g sötströ.
Häll fyllningen i pajbotten och grädda i ugnen i 25 min.

4

När kakan svalnat, pudrar du över sukrinmelis (sockerfri florsocker).
Servera med vispad grädde!!!

Beskrivning - Information

Hej!
Gjorde en citronpaj som är såå himla god!
Inte alls många ingredienser och den går snabbt att göra.
Det här är en paj som de flesta kommer klara av att baka!

Super god kaka!!😍👌🏼
Ha en fin kväll!!!
Kram Davina.
Följ mig på @davinasketo på Instagram för mer recept och träningstips!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 100 g Smör
 130 g Mandelmjöl
 30 g Sötning
 Salt
Fyllning
 90 g Sötning
 3 st Citroner
 3 st Ägg
Topping
 Vispad grädde
Du behöver

Instruktioner

Pajskalet
1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med 130 g mandelmjöl och 30 g sötning och en nypa salt.

2

Tryck ut i en springform (20 cm) med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Låt svalna cirka 10 minuter.

Fyllningen
3

Pressa ut saften från citronerna i en skål och blanda ner äggen, 70 g mandelmjöl och 90 g sötströ.
Häll fyllningen i pajbotten och grädda i ugnen i 25 min.

4

När kakan svalnat, pudrar du över sukrinmelis (sockerfri florsocker).
Servera med vispad grädde!!!

Davinas citronpaj

9 Comments

  1. Mmm, så gott det ser ut. Saknar så mycket citronpajer och andra citron-desserter. Kanske måste pröva detta recept någon gång! Bästa är ju också när det inte är så svårt att göra och receptet har mindre ingredienser! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *