Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

cooked_user_7725SkapareDavinas keto
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Här har ni en kaka som är super enkel att göra och smakar väldigt lik den traditionella Silviakakan man har växt upp med. Denna innehåller inget socker och är också glutenfri. Istället för vetemjöl är det kokosmjöl som jag har använt och en springform på 24 cm. Testade att riva över lite 86% choklad på toppen funkade riktigt fint men vill man att kakan ska vara helt sockerfri kan man avstå från chokladen. Hoppas ni gillar den. Mer recept från mig hittar ni på min Instagram @davinasketo

DelaTweetSparaDelaBigOven

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Mängd10 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

Kakan
 5 Ägg
 1,50 deciliter Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggvita
 1 dl Vatten
 3 msk SötningSötströ funkar med
Glasyr
 100 g Smör
 2-3 msk SötningSötströ funkar med
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.

2

Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.

3

Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.

4

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Glasyr
5

Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

6

När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

7

Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Kakan
 5 Ägg
 1,50 deciliter Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggvita
 1 dl Vatten
 3 msk SötningSötströ funkar med
Glasyr
 100 g Smör
 2-3 msk SötningSötströ funkar med
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.

2

Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.

3

Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.

4

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Glasyr
5

Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

6

När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

7

Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

7 Comments

  1. Äggulan som ska vara i glasyren? Rörs den ner när smöret är smält?
    Verkar som den punkten fallit bort från receptet

  2. Ser riktigt mumsig ut😀
    Jag kör strikt LCHF och hittar ingen näringsberäkning så behöver veta hur mycket kolhydrater det är i /100gr.
    Finns det möjlighet att få det🤔
    Tacka för alla fina recept
    / Marita

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *