Degfri Västerbottenpaj

cooked user 25Skapare@lchfchristineSvårighetsgradLätt
4.2
(18)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Degfri Västerbottenpaj
Kategori

Beskrivning - Information

Detta är en otroligt god, enkel och snabblagad Västerbottenpaj med få ingredienser och utan deg/botten! När den svalnat är den fast och enkel att skära upp. Den går alldeles utmärkt att värma upp i efterhand utan att den tappar formen eller blir svårhanterlig. Detta grundrecept kan dubbleras/halveras beroende på hur mycket du vill göra och hur stor form du vill använda. Jag har använt en vanlig springform. Det går även utmärkt att göra i muffinsformar! Glöm inte anpassa tiden i ugnen en aning😊👌🏻

Tips på tillbehör: Skagenröra, löjrom/smetana, kantarellstuvning, lax, dill osv🤗

Följ mig på www.Instagram.se/lchfchristine för ännu mer inspiration😊

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min

Ingredienser

 300 g Riven västerbottenost
 4 st Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt & Svartpeppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn

2

Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan

3

Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar

4

Fördela osten i formen och häll på äggstanningen

5

Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg

6

Ta ut och låt svalna

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 18

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Riven västerbottenost
 4 st Ägg
 2 deciliter Grädde
 Salt & Svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn

2

Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan

3

Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar

4

Fördela osten i formen och häll på äggstanningen

5

Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg

6

Ta ut och låt svalna

Degfri Västerbottenpaj

2 Comments

  1. Jättegod!
    Tog även i lite cayennepeppar. Serverades med rökt lax och grönsallad, kommer absolut att göra denna igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *