Hoppa till innehåll
Open navigation

Degfri Västerbottenpaj

4,47 av 30 röster
Sparat av: st
Degfri Västerbottenpaj
Detta är en otroligt god, enkel och snabblagad Västerbottenpaj med få ingredienser och utan deg/botten! När den svalnat är den fast och enkel att skära upp. Den går alldeles utmärkt att värma upp i efterhand utan att den tappar formen eller blir svårhanterlig. Detta grundrecept kan dubbleras/halveras beroende på hur mycket du vill göra och hur stor form du vill använda. Jag har använt en vanlig springform. Det går även utmärkt att göra i muffinsformar! Glöm inte anpassa tiden i ugnen en aning😊👌🏻Tips på tillbehör: Skagenröra, löjrom/smetana, kantarellstuvning, lax, dill osv🤗Följ mig på www.Instagram.se/lchfchristine för ännu mer inspiration😊
4,47 av 30 röster
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
  • Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan
  • Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar
  • Fördela osten i formen och häll på äggstanningen
  • Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg
  • Ta ut och låt svalna

Nutrition

Carbohydrates: 2g
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg