Dillkött på älg med märgben

Dillkött på älg med märgben 2SkapareJohan
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Dillkött på älg med märgben 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning4 timTotalt4 tim 15 min

Ingredienser

 2 st Sågade märgben
 1 kg Älgkött
 2 st Gul lök
 3 st Morötter
 5 deciliter Creme fraiche
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 2 msk Ättika (efter smak)
 50 g Fryst dill (ett paket)
 1 msk Dillfrön
 1 st Buljongtärning (eller fond)

Gör så här:

1

Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.

2

Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.

Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).

Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.

Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.

3

Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.

Ät och njut...

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 st Sågade märgben
 1 kg Älgkött
 2 st Gul lök
 3 st Morötter
 5 deciliter Creme fraiche
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 2 msk Ättika (efter smak)
 50 g Fryst dill (ett paket)
 1 msk Dillfrön
 1 st Buljongtärning (eller fond)

Instruktioner

1

Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.

2

Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.

Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).

Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.

Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.

3

Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.

Ät och njut...

Dillkött på älg med märgben

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *