Dillkött på älg

SkapareJohanSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Dillkött på älg

Kategori

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning2 timTotalt2 tim 10 min

Ingredienser

 1,50 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Gul lök
 5 st Morötter
 5 deciliter Creame fraiche eller grädde
 12 msk Ättiksprit
 1 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 1 dl Fryst dill (eller färsk)
 2 st Sågande bitar märgben
 1 msk Dillfrön
 1 st Fond eller köttbuljongtärning

Gör så här:

1

Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.

2

Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.

3

Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.

Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.

Beskrivning - Information

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Gul lök
 5 st Morötter
 5 deciliter Creame fraiche eller grädde
 12 msk Ättiksprit
 1 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 1 dl Fryst dill (eller färsk)
 2 st Sågande bitar märgben
 1 msk Dillfrön
 1 st Fond eller köttbuljongtärning

Instruktioner

1

Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.

2

Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.

3

Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.

Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.

Dillkött på älg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *