Dragonkryddad kycklinggrytaPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Ett LCHF-recept på en kycklinggryta med en mycket mild och god smak. Smaker av dragon, fransk senap och bacon gör det hela till en kanongod rätt.

Servera gärna med stekta grönsaker eller varför inte med lite blomkålsris.


Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 3 st Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Dragon (torkad)
 2 msk Fransk senap
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 5 dl Grädde 40%
 50 g Syltlök
 20 g Smör till stekning

1

Strimla baconet och skiva kycklingen i strimlor. Skiva löken och hacka vitlöken.

3

Bryn bacon och kyckling i en djup stekpanna. Släng i löken och vitlöken mot slutet så att det får fräsa med en stund.

5

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Peppra med några varv på pepparkvarnen med. Låt koka upp.

7

Låt grytan puttra cirka 15 minuter på medelhög värme tills den har en bra konsistens.

9

Smaka av med salt och peppar. Servera!

Kategori

Ingredienser

 3 st Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Dragon (torkad)
 2 msk Fransk senap
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 5 dl Grädde 40%
 50 g Syltlök
 20 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Strimla baconet och skiva kycklingen i strimlor. Skiva löken och hacka vitlöken.

3

Bryn bacon och kyckling i en djup stekpanna. Släng i löken och vitlöken mot slutet så att det får fräsa med en stund.

5

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Peppra med några varv på pepparkvarnen med. Låt koka upp.

7

Låt grytan puttra cirka 15 minuter på medelhög värme tills den har en bra konsistens.

9

Smaka av med salt och peppar. Servera!

Dragonkryddad kycklinggrytaPROVLAGAT 

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *