Dragonkryddad kycklinggryta

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Dragonkryddad kycklinggryta

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 3 st Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Dragon (torkad)
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 50 g Syltlök
 20 g Smör till stekning

Gör så här:

1

Strimla baconet och skiva kycklingen i strimlor. Skiva löken och hacka vitlöken.

2

Bryn bacon och kyckling i en djup stekpanna. Släng i löken och vitlöken mot slutet så att det får fräsa med en stund.

3

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Peppra med några varv på pepparkvarnen med. Låt koka upp.

4

Låt grytan puttra cirka 15 minuter på medelhög värme tills den har en bra konsistens.

5

Smaka av med salt och peppar. Servera!

Beskrivning - Information

Ett LCHF-recept på en kycklinggryta med en mycket mild och god smak. Smaker av dragon, fransk senap och bacon gör det hela till en kanongod rätt.

Servera gärna med stekta grönsaker eller varför inte med lite blomkålsris.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 st Kycklingfilé
 140 g Bacon
 50 g Gul lök
 15 g Vitlök
 2 msk Dragon (torkad)
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 50 g Syltlök
 20 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Strimla baconet och skiva kycklingen i strimlor. Skiva löken och hacka vitlöken.

2

Bryn bacon och kyckling i en djup stekpanna. Släng i löken och vitlöken mot slutet så att det får fräsa med en stund.

3

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Peppra med några varv på pepparkvarnen med. Låt koka upp.

4

Låt grytan puttra cirka 15 minuter på medelhög värme tills den har en bra konsistens.

5

Smaka av med salt och peppar. Servera!

Dragonkryddad kycklinggryta

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *