Dragonkryddad kycklinggryta

Av LCHF-arkivet    

februari 23, 2016

Ett LCHF-recept på en kycklinggryta med en mycket mild och god smak. Smaker av dragon, fransk senap och bacon gör det hela till en kanongod rätt.

Servera gärna med stekta grönsaker eller varför inte med lite blomkålsris.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

3 st Kycklingfilé

140 g Bacon

50 g Gul lök

15 g Vitlök

2 msk Dragon (torkad)

2 msk Fransk senap

1 msk Kycklingfond (koncentrerad)

5 dl Grädde 40%

50 g Syltlök

20 g Smör till stekning

Instruktioner

1Strimla baconet och skiva kycklingen i strimlor. Skiva löken och hacka vitlöken.

2Bryn bacon och kyckling i en djup stekpanna. Släng i löken och vitlöken mot slutet så att det får fräsa med en stund.

3Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Peppra med några varv på pepparkvarnen med. Låt koka upp.

4Låt grytan puttra cirka 15 minuter på medelhög värme tills den har en bra konsistens.

5Smaka av med salt och peppar. Servera!

00:00

4 Omdömen

LCHF-arkivet

oktober 5, 2018

Kul att du testade och tyckte om det. Tack för återkopplingen!

Lisa

oktober 4, 2018

Jättegott, kommer göra denna rätt fler gånger.

LCHF-arkivet

augusti 31, 2018

Härligt att höra!
Tack för återkopplingen med.
/Lari

Kennet Sall

augusti 30, 2018

Smakade fantastiskt gott.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.