Dubbel ”äggmacka”

Av LCHF-arkivet  ,   

november 19, 2018

Mat som kräver extremt lite ansträngning men som ändå är lagad från grunden, den älskar jag verkligen.
Den här dubbla "äggmackan" tar inte mer än några minuter att laga och mättar helt ok.
Variera det du har mellan äggen och även smaksättningen, det är bara din egen fantasi som sätter stopp.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 1 portion

Ingredienser

2 ägg

3-4 skivor ost

3-4 skivor skinka

1 tomat

1 vitlöksklyfta

1 nypa oregano

Smör till stekning

Instruktioner

1Hacka vitlöken och fräs den i smöret.

2Knäck i äggen och stek dem. Du kan välja att vändsteka eller ha rinnig gula beroende på vad du gillar.

3Lägg skinka, ost och skivad tomat på ena ägget, krydda med lite salt och peppar samt oregano.

4Vänd på det andra ägget ovanpå det andra och lägg ett lock över en liten stund så osten får smälta.

5Servera som det är eller varför inte på en skiva av Sannas limpa.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.