Egen hemlagad smetana

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

1
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Egen hemlagad smetana

Mängd2 Portioner
Förberedelse2 minTillagning2 minTotalt4 min

Ingredienser

 1,5 dl Grädde 40%
 0,5 ml Ättika

Gör så här:

1

Blanda ättika med grädden i en skål. Använd en skål i plast eller glas, ej metall.

3

Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur 2-3 dagar tills det att grädden surnat och blivit till fil.

5

Rör om i grädden. Blöt ner en mångdubbelt vikt servett eller hushållspapper och krama ur allt vatten. Täck gräddens yta med servetten och låt den suga upp vätskan från grädden. Detta gör att grädden tjocknar.

7

När den är tjock nog, ta bort servetten och ställ kallt i kyl.

Beskrivning - Information

Att göra egen hemlagad smetana är inte ett dugg svårt, det kräver lite tid och tålamod bara.

Smetana är en syrad grädde som är en betydelsefull produkt i rysk matlagning och i Sverige finns det att köpa i välsorterade butiker, men det är inte alls svårt att göra egen.

Smetana får en högre fetthalt än t ex crème fraiche och är otroligt gott.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,5 dl Grädde 40%
 0,5 ml Ättika

Instruktioner

1

Blanda ättika med grädden i en skål. Använd en skål i plast eller glas, ej metall.

3

Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur 2-3 dagar tills det att grädden surnat och blivit till fil.

5

Rör om i grädden. Blöt ner en mångdubbelt vikt servett eller hushållspapper och krama ur allt vatten. Täck gräddens yta med servetten och låt den suga upp vätskan från grädden. Detta gör att grädden tjocknar.

7

När den är tjock nog, ta bort servetten och ställ kallt i kyl.

Egen hemlagad smetana

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *