Ekofilosophies Chai-ketobollar

Av LCHF-arkivet    

november 23, 2015

Supergoda chai-ketobollar!

Ekofilosophie har kommit på en ketoboll med chaismak som passar perfekt att ha till kaffet, eller varför inte till en kopp te?

Dessa kan du göra en större laddning av och styckfrysa för att sedan plocka fram när det väl är dags att ta sig en fika.

Testa gärna att lägga en ketoboll i kaffet så att det blir en kryddig smak på kaffet.

Besök Ekofilosophies hemsida eller Facebooksida för fler tips.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

75 g Smör

1 krm Vaniljpulver

1 1/2 dl Kokosflingor

1 1/2 tsk Kardemumma (malen)

1 tsk Sötströ eller motsvarande sötning

1/2 krm Kryddnejlika (malen)

3 msk Kanel (malen)

Instruktioner

1Se till att smöret är rumstempererat först.

2Har du en matberedare/mixer kan du köra kokosflingorna i den så att de blir lite mer finfördelade.

3Blanda ihop alla ingredienserna utom kanelen och forma bollar. Detta receptet ger cirka 6 bollar.

4Rulla bollarna i kanel och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.