Ekofilosophies Chai-ketobollar

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Supergoda chai-ketobollar!

Ekofilosophie har kommit på en ketoboll med chaismak som passar perfekt att ha till kaffet, eller varför inte till en kopp te?

Dessa kan du göra en större laddning av och styckfrysa för att sedan plocka fram när det väl är dags att ta sig en fika.

Testa gärna att lägga en ketoboll i kaffet så att det blir en kryddig smak på kaffet.

Besök Ekofilosophies hemsida eller Facebooksida för fler tips.


Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

 75 g Smör
 1 krm Vaniljpulver
 1 1/2 dl Kokosflingor
 1 1/2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 krm Kryddnejlika (malen)
 3 msk Kanel (malen)

1

Se till att smöret är rumstempererat först.

3

Har du en matberedare/mixer kan du köra kokosflingorna i den så att de blir lite mer finfördelade.

5

Blanda ihop alla ingredienserna utom kanelen och forma bollar. Detta receptet ger cirka 6 bollar.

7

Rulla bollarna i kanel och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

Ingredienser

 75 g Smör
 1 krm Vaniljpulver
 1 1/2 dl Kokosflingor
 1 1/2 tsk Kardemumma (malen)
 1 tsk Sötströ eller motsvarande sötning
 1/2 krm Kryddnejlika (malen)
 3 msk Kanel (malen)

Instruktioner

1

Se till att smöret är rumstempererat först.

3

Har du en matberedare/mixer kan du köra kokosflingorna i den så att de blir lite mer finfördelade.

5

Blanda ihop alla ingredienserna utom kanelen och forma bollar. Detta receptet ger cirka 6 bollar.

7

Rulla bollarna i kanel och ställ dem sedan i kylen för att stelna.

Ekofilosophies Chai-ketobollar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *