Ekofilosophies chokladcrêpes

Av LCHF-arkivet    

januari 19, 2016

Ekofilosophie har gjort ett recept på kanonläckra chokladcrêpes som funkar fint till efterrätt på vilken finmiddag som helst. Servera med lite vispad grädde och färska bär.

Funkar kanon för dig som äter LCHF/lowcarb.

Det här LCHF-receptet är för en person.

Bild och recept: Ekofilosophie

Besök gärna hennes Facebook med: Ekofilosophie FB

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 1 portioner

Ingredienser

2 Ägg

1 tsk Kakaopulver

0,5 tsk Fiberhusk

1,5 tsk Kokosmjöl

2 msk Smält smör

0,5 krm Kanel

0,5 krm Kryddnejlika (malen)

0,5 krm Kardemumma (malen)

0,5 krm Ingefära (malen)

0,5 msk Sötströ eller motsvarande sötning

Instruktioner

1Vispa ihop alla ingredienser utom smöret och sötningen.

2Smält smöret i en kastrull och vispa ner hälften i smeten. Låt stå några minuter.

3Stek en stor tunn pannkaka så att den får vacker färg på båda sidor,

4Lägg upp pannkakan på en tallrik och pensla på det sista smöret. Rulla ihop till en rulle och strö lite sötströ över den. Dela den i två bitar och lägg upp på en tallrik. Lägg på en klick grädde och sedan lite färska bär.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.