Ekofilosophies Keto-bollar

SkapareEkofilosophie
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Många av er har kanske hört talas om och kanske till och med testat så kallade Keto-bollar? Man kan väl säga att det är en variant på havrebollen fast anpassad till strikt LCHF och att det helt enkelt är en fet liten boll full med energi som du kan förvara i kylskåpet och mumsa i dig innan träningen eller till en kopp kaffe eller lite när helst du vill. Låter inte så dumt va? 🙂

Mängderna är lite ungefärliga så blir det för löst, häll i mer nötter mm och blir det för fast ta lite mer smör. Kaffemängden är måttad med en vanlig tesked och inte ett mått.

Kika in på min blogg Ekofilosophie för fler goda LCHF-recept!


Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

 5 tsk Kallt kaffe (bryggkaffe eller vanligt snabbkaffe)
 1 tsk Kakaopulver
 1 msk Fibrex (den varianten i hela flingor och inte fiberkross)
 1 msk Sesamfrön
 1 dl Valfria nötter
 75 g Smör

1

Kör nötter, fibrex, sesamfrön och kakao i en mixer så det blir ett fint pulver.

3

Lägg över i en skål.

5

Tillsätt kaffet och rumsvarmt smör.

7

Blanda ihop med en gaffel.

9

Gör bollar och rulla dem i kakao. Sätt in bollarna i kylskåpet. När de stelnat till sig lite är de klara att äta)

Ingredienser

 5 tsk Kallt kaffe (bryggkaffe eller vanligt snabbkaffe)
 1 tsk Kakaopulver
 1 msk Fibrex (den varianten i hela flingor och inte fiberkross)
 1 msk Sesamfrön
 1 dl Valfria nötter
 75 g Smör

Instruktioner

1

Kör nötter, fibrex, sesamfrön och kakao i en mixer så det blir ett fint pulver.

3

Lägg över i en skål.

5

Tillsätt kaffet och rumsvarmt smör.

7

Blanda ihop med en gaffel.

9

Gör bollar och rulla dem i kakao. Sätt in bollarna i kylskåpet. När de stelnat till sig lite är de klara att äta)

Ekofilosophies Keto-bollar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *