Elviiras hasselnötsmörkakor

Elviiras hasselnötsmörkakor 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på.

Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart värt att testa!

Hasselnötsmjöl kan du beställa här: Beställ hasselnötsmjöl

Steviadroppar går att köpa här: Beställ steviadroppar

Recept och bild: Elviira

DelaTweetSparaDelaBigOven

Elviiras hasselnötsmörkakor 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 1,75 dl Hasselnötsmjöl
 0,75 dl Sötströ (malet)
 85 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 20 droppar Steviadroppar (vanilj)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

5

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

7

Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.

9

Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.

11

Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.

13

Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.

15

Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1,75 dl Hasselnötsmjöl
 0,75 dl Sötströ (malet)
 85 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)
 20 droppar Steviadroppar (vanilj)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

5

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

7

Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.

9

Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.

11

Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.

13

Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.

15

Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!

Elviiras hasselnötsmörkakor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.