Elviiras hasselnötsmörkakor

Av LCHF-arkivet    

april 20, 2016

Krispiga hasselnötsmörkakor som bara smälter på tungan har Elviira hittat på.

Det är inte många ingredienser och det är inte svårt att baka. Helt klart värt att testa!

Hasselnötsmjöl kan du beställa här: Beställ hasselnötsmjöl

Steviadroppar går att köpa här: Beställ steviadroppar

Recept och bild: Elviira

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

1,75 dl Hasselnötsmjöl

1,2 dl Mandelmjöl

0,75 dl Sötströ (malet)

85 g Rumstempererat smör (Normalsaltat)

20 droppar Steviadroppar (vanilj)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

3Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

4Knåda degen ordentligt tills du har en jämn och fin degklump.

5Rulla 12-16 lika stora bollar som du placerar på plåten.

6Tryck till varje boll med fuktiga fingrar så att det blir en platt kaka. Behöver inte bli så tunt, mer jämnt och runt.

7Grädda i ugnen i cirka 7-10 minuter.

8Låt kakorna svalna helt och hållet innan du försöker att ta bort dem från bakplåtspappret. De varma kakorna är väldigt känsliga!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.