Enkel chokladglass

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

1
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Enkel chokladglass

Kategori,

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 240 ml Grädde 40%
 2 Ägg
 1 tsk Vaniljextrakt
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.

2

Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.

3

Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.

Beskrivning - Information

Glass tycker väl i stort sett alla om och det är en sådan grej som många inom LCHF-världen saknar, men det går absolut att göra egen enkel chokladglass med bara några få ingredienser.

Det är en stor fördel om du har en glassmaskin, men det går även att frysa glassen i frysen, då måste man bara vara där och röra om var 20:e minut.

Sukrin melis används i detta recept och det är för att vanligt sötströ eller liknande inte löser upp sig ordentligt utan stannar i kristallform. Dock kan du mala sötströ till ett fint pulver om du vill använda det istället.

Beställ glassmaskin här!

Beställ Sukrin Melis här!

Beställ vaniljextrakt här!

Recept och bild: Low carb so simple

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 240 ml Grädde 40%
 2 Ägg
 1 tsk Vaniljextrakt
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.

2

Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.

3

Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.

Enkel chokladglass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *