Enkel chokladglass

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 11, 2016

Glass tycker väl i stort sett alla om och det är en sådan grej som många inom LCHF-världen saknar, men det går absolut att göra egen enkel chokladglass med bara några få ingredienser.

Det är en stor fördel om du har en glassmaskin, men det går även att frysa glassen i frysen, då måste man bara vara där och röra om var 20:e minut.

Sukrin melis används i detta recept och det är för att vanligt sötströ eller liknande inte löser upp sig ordentligt utan stannar i kristallform. Dock kan du mala sötströ till ett fint pulver om du vill använda det istället.

Beställ glassmaskin här!

Beställ Sukrin Melis här!

Beställ vaniljextrakt här!

Recept och bild: Low carb so simple

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

240 ml Grädde 40%

2 Ägg

80 ml Sukrin melis eller annan florsötning

60 ml Kakaopulver

1 tsk Vaniljextrakt

1 nypa Salt

Instruktioner

1Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.

2Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.

3Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.