Enkel chokladglass

Enkel chokladglass 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Glass tycker väl i stort sett alla om och det är en sådan grej som många inom LCHF-världen saknar, men det går absolut att göra egen enkel chokladglass med bara några få ingredienser.

Det är en stor fördel om du har en glassmaskin, men det går även att frysa glassen i frysen, då måste man bara vara där och röra om var 20:e minut.

Sukrin melis används i detta recept och det är för att vanligt sötströ eller liknande inte löser upp sig ordentligt utan stannar i kristallform. Dock kan du mala sötströ till ett fint pulver om du vill använda det istället.

Beställ glassmaskin här!

Beställ Sukrin Melis här!

Beställ vaniljextrakt här!

Recept och bild: Low carb so simple

DelaTweetSparaDelaBigOven

Enkel chokladglass 1

Mängd2 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

 240 ml Grädde 40%
 2 Ägg
 80 ml Sukrin melis eller annan florsötning
 60 ml Kakaopulver
 1 tsk Vaniljextrakt
 1 nypa Salt

1

Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.

3

Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.

5

Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 240 ml Grädde 40%
 2 Ägg
 80 ml Sukrin melis eller annan florsötning
 60 ml Kakaopulver
 1 tsk Vaniljextrakt
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Vispa ihop samtliga ingredienser i en bunke. Börja gärna med att blanda ihop det försiktigt med en sked, annars kommer du ha allt pulver i hela köket. När det väl är blandat kan du vispa ihop det bättre med elvisp.

3

Häll sedan upp i glassmaskinen och kärna glassen enligt glassmaskinens bruksanvisning.

5

Om du inte har glassmaskin, häll upp smeten i en bunke och ställ i frysen. Vispa om i den var tjugonde minut tills den stelnat helt.

Enkel chokladglass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.