Enkel chokladmousse (LCHF)

Enkel chokladmousse (LCHF) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett otroligt enkelt men gott LCHF-recept på chokladmousse. Väldigt få ingredienser och lättlagat.

Servera med lite vaniljgrädde och rostade hasselnötter, eller toppa med lite hallon.

Vill du få lite annan smak på moussen, testa att använda en smaksatt choklad istället, dock minst 70% kakaohalt.

Recept och bild: Matgiken

DelaTweetSparaDelaBigOven

Enkel chokladmousse (LCHF) 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

Ingredienser

 3 Ägg
 125 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 nypa Salt

Gör så här:

1

Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.

3

Separera äggen och vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt. Det skall bli riktigt hårt skum.

5

Rör ner äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Det är normalt att chokladen blir ganska tjock, det gör inget.

7

Vänd ner lite av äggvitorna i chokladen (använd slickepott) och se så att blandningen går ihop. Vänd sedan ner resten av äggvitan och vänd tills det att du har en jämn och luftig smet. Det tar tid att vända ihop allt, men ha tålamod och börja inte att tokröra för då tappar du luftigheten som man vill ha i en mousse.

9

Häll upp i portionsglas/formar och ställ kallt.

11

Garnera och servera.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 Ägg
 125 g Mörk choklad (minst 70%)
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.

3

Separera äggen och vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt. Det skall bli riktigt hårt skum.

5

Rör ner äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Det är normalt att chokladen blir ganska tjock, det gör inget.

7

Vänd ner lite av äggvitorna i chokladen (använd slickepott) och se så att blandningen går ihop. Vänd sedan ner resten av äggvitan och vänd tills det att du har en jämn och luftig smet. Det tar tid att vända ihop allt, men ha tålamod och börja inte att tokröra för då tappar du luftigheten som man vill ha i en mousse.

9

Häll upp i portionsglas/formar och ställ kallt.

11

Garnera och servera.

Enkel chokladmousse (LCHF)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.