
Beskrivning - Information
Det här är ett otroligt enkelt men gott LCHF-recept på chokladmousse. Väldigt få ingredienser och lättlagat.
Servera med lite vaniljgrädde och rostade hasselnötter, eller toppa med lite hallon.
Vill du få lite annan smak på moussen, testa att använda en smaksatt choklad istället, dock minst 70% kakaohalt.
Recept och bild: Matgiken
Ingredienser
Gör så här:
Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.
Separera äggen och vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt. Det skall bli riktigt hårt skum.
Rör ner äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Det är normalt att chokladen blir ganska tjock, det gör inget.
Vänd ner lite av äggvitorna i chokladen (använd slickepott) och se så att blandningen går ihop. Vänd sedan ner resten av äggvitan och vänd tills det att du har en jämn och luftig smet. Det tar tid att vända ihop allt, men ha tålamod och börja inte att tokröra för då tappar du luftigheten som man vill ha i en mousse.
Häll upp i portionsglas/formar och ställ kallt.
Garnera och servera.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.
Separera äggen och vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt. Det skall bli riktigt hårt skum.
Rör ner äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Det är normalt att chokladen blir ganska tjock, det gör inget.
Vänd ner lite av äggvitorna i chokladen (använd slickepott) och se så att blandningen går ihop. Vänd sedan ner resten av äggvitan och vänd tills det att du har en jämn och luftig smet. Det tar tid att vända ihop allt, men ha tålamod och börja inte att tokröra för då tappar du luftigheten som man vill ha i en mousse.
Häll upp i portionsglas/formar och ställ kallt.
Garnera och servera.