Enkel chokladmousse (LCHF)

Av LCHF-arkivet    

februari 4, 2016

Det här är ett otroligt enkelt men gott LCHF-recept på chokladmousse. Väldigt få ingredienser och lättlagat.

Servera med lite vaniljgrädde och rostade hasselnötter, eller toppa med lite hallon.

Vill du få lite annan smak på moussen, testa att använda en smaksatt choklad istället, dock minst 70% kakaohalt.

Recept och bild: Matgiken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

3 Ägg

125 g Mörk choklad (minst 70%)

1 nypa Salt

Instruktioner

1Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad.

2Separera äggen och vispa upp äggvitorna tillsammans med en nypa salt. Det skall bli riktigt hårt skum.

3Rör ner äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Det är normalt att chokladen blir ganska tjock, det gör inget.

4Vänd ner lite av äggvitorna i chokladen (använd slickepott) och se så att blandningen går ihop. Vänd sedan ner resten av äggvitan och vänd tills det att du har en jämn och luftig smet. Det tar tid att vända ihop allt, men ha tålamod och börja inte att tokröra för då tappar du luftigheten som man vill ha i en mousse.

5Häll upp i portionsglas/formar och ställ kallt.

6Garnera och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.