Enkel chokladmousse med mascarpone

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(4)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Enkel chokladmousse med mascarpone

Kategori

Beskrivning - Information

Chokladmousse finns det nog oändligt mycket olika recept på, men vad gör det, det är ju supergott med chokladmousse.
Så, här kommer ytterligare en variant som bygger på mascarpone, denna fantastiskt goda italienska färskost.

Recept och bild: Peggy

Mängd2 Portioner
Förberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Ingredienser

 0,50 dl Grädde
 0,50 krm Vaniljpulver
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 125 g Mascarpone
 1 msk Starkt kaffe
 1 nypa Salt
 0,50 tsk Sötning
Förslag på topping
 Vispad grädde
 Kokoschips
 Hyvlad mandel
 Färska bär

Gör så här:

1

Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.

2

Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.

3

Blanda i kaffet i chokladen.

4

Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt.

5

Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget.
Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.

6

Lägg upp i portionsglas och toppa med god topping.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,50 dl Grädde
 0,50 krm Vaniljpulver
 50 g Mörk choklad (minst 70%)
 125 g Mascarpone
 1 msk Starkt kaffe
 1 nypa Salt
 0,50 tsk Sötning
Förslag på topping
 Vispad grädde
 Kokoschips
 Hyvlad mandel
 Färska bär

Instruktioner

1

Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.

2

Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.

3

Blanda i kaffet i chokladen.

4

Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt.

5

Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget.
Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.

6

Lägg upp i portionsglas och toppa med god topping.

Enkel chokladmousse med mascarpone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *